GTO'da geçici yönetim kurulu göreve başladı

- GTO Meclis Başkanı ve geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: - "Yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin büyük çoğunlukla desteklendikleri bir seçim olması gerekiyor. Bu ortamın sağlanması için çalışacağız"

Google Haberlere Abone ol
GTO'da geçici yönetim kurulu göreve başladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı ve geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu, yeni yönetim kurulu başkan ve üyelerinin büyük çoğunlukla desteklendikleri bir seçim yapılması gerektiğini belirterek, bu ortamı sağlamak için çalışacaklarını ifade etti.

GTO'dan yapılan açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından GTO'da geçici yönetim kurulu olarak görevlendirilen heyetin, ilk toplantısını gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Konukoğlu, GTO'da yaşanan sıkıntılı süreç dolayısıyla TOBB tarafından geçici yönetim kurulu olarak atanan heyetin, Gaziantep ve GTO üyeleri için elinden geleni yapacağını bildirdi.

Görev süreleri içinde, odanın seçimlere sağlıklı bir şekilde gitmesi, yeni yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin GTO meclisi içinden büyük çoğunlukla desteklenerek seçilmesi hususunda gerekli ortamı hazırlamakla sorumlu olduklarını vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"GTO meclisi içinde geçmişte farklı düşüncelere sahip gruplar arasında yaşanan çekişmenin yerine, son meclis başkanlığı seçiminde olduğu gibi, yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin büyük çoğunlukla desteklendikleri bir seçim olması gerekiyor. Bu ortamın sağlanması için çalışacağız."

GTO Başkanı Eyüp Bartık'ın iki hafta önce görevinden istifa etmesinin ardından 11 kişilik yönetim kurulundan 9 üye daha istifasını sunmuş, böylelikle 5174 Sayılı Kanun gereği yönetim kurulu düşmüştü.

Yorumlar