GTO Başkanı Bartık: Gaziantep, sanayi olarak büyüyen tek şehir

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ni ayrı tuttuğunuzda, Gaziantep, Türkiye’de sanayi olarak büyüyen tek şehir.” dedi.Bartık, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından...

Google Haberlere Abone ol
GTO Başkanı Bartık: Gaziantep, sanayi olarak büyüyen tek şehir

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ni ayrı tuttuğunuzda, Gaziantep, Türkiye’de sanayi olarak büyüyen tek şehir.” dedi.

Bartık, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen ‘2023 İhracat Stratejisinde Gaziantep ve Markalaşma’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Bartık, yaptığı konuşmada, Gaziantep’in başarısındaki en büyük faktörün çalışkan ve azimli girişimcileri olduğunu söyledi. ‘Gaziantep her şeyi üretiyor ama asıl önemlisi bir girişimci fabrikası gibi çalışıyor’ diyen Bartık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin 0-29 yaş nüfus oranı yüzde 49. Gaziantep’te bu oran yüzde 55. Bu genç nüfus potansiyel girişimciler anlamına, dinamizm anlamına geliyor ve bizi umutlandırıyor. Gaziantep; Türkiye’de İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ni ayrı tuttuğunuzda sanayi alanında büyüyen tek şehirdir. Çünkü Gaziantepli çok yönlü düşünen, çalışkan ve azimli insanlardır. Tüketimde tasarruflu, üretimde aktif hareket ederler. Dezavantajlarını avantaja çevirebilirler.”

Gaziantep’in, 2023 hedefine ilerlerken lojistik konumunun avantajlarını çok iyi değerlendireceğini ifade eden Bartık, Irak’ın, Gaziantep için çok önemli bir pazar olduğunu ve İran’ın da büyük bir potansiyel barındırdığını dile getirdi. 2000 yılında 400 tezgahlı Gaziantep halı sektörünün bugün bin 500 tezgahla başarı hikayeleri yazdığını belirten Bartık, “Gaziantep, istatistikleri bozdu. Tüketimi yavaş bir ürün olan halının üretimini artırdı ve pazarı rekabetçi bir konuma taşıdı, dev bir pazar yarattı. Gaziantep Avrupalılara halı kullanma kültürünü öğretti. 2023 hedefine ilerlerken sektör lokomotiflik ediyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar