GTO Başkanı Bartık: Dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz

Makine halısında dünyanın en büyük üreticisi olduklarını dile getiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Bu gücü hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz,...

Google Haberlere Abone ol
GTO Başkanı Bartık: Dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz

Makine halısında dünyanın en büyük üreticisi olduklarını dile getiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Bu gücü hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz, çünkü biz daha rekabetçi fiyatlar veriyoruz.” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, triko ve penye sektöründen 12 firmanın katılımı ile Sektörel Dış Ticaret Şirketi (SDŞ) kurduklarını ve böylece 27 Vizyon Projesi’nden birinin daha hayata geçtiğini açıkladı. Bartık, “KOBİ’ler İçin Ortak İhracat ve Ortak Marka Projemiz kapsamında triko ve penye sektöründeki 12 üye firmamızın katılımıyla Sektörel Dış Ticaret Şirketimizin kuruluşunu hafta içerisinde gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. Oda olarak kurulacak şirkete hem ortak olacaklarını hem de destek vereceklerini dile getiren Bartık, amaçlarının ihracat yapmak isteyen ancak yapamayan üyelere yardımcı olmak ve sektörde güçlü bir Gaziantep markası yaratmak olduğunu söyledi.

Meclis Üyeleri’ne 26 Mayıs’ta kapılarını açacak olan Halı Fuarı ile ilgili de bilgi veren Bartık, “Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörünü dünyanın önde gelen halı ve döşeme ticari fuarı olan Hannover'deki Domotex'in yaratıcısı Deutsche Messe AG ile birlikte ulusal ve uluslar arası pazarlara tanıtacağız. 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Domotex Gaziantep Halı Fuarı için tanıtım kampanyamıza start verdik.” şeklinde belirtti.

Avrupalıları halı kullanma kültürü ile tanıştırma başarısını gösteren Gaziantepli halıcıları tebrik eden Bartık, hedefin duvardan duvara halı olması gerektiğini vurguladı. Bartık, şunları kaydetti: “Makine halısında dünyanın en büyük üreticisiyiz ve bu gücü hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz, çünkü biz daha rekabetçi fiyatlar veriyoruz. Bizim ürünümüz daha kaliteli ve fiyatlarımız daha uygun. Duvardan duvara halıda da yeni yeni büyümeye başladık. Bu alanda da pazar büyük fırsatlar sunuyor.Duvardan duvara halıda da başarılı olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Burada da ciddi anlamda ihracat yapacağız."

CİHAN

Yorumlar