GSM firmaları poliçe bildirim tarihlerini bildiremeyecek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) sigorta aracılık hizmeti ile iştigal eden üyeleri temsil eden 16.

Google Haberlere Abone ol
GSM firmaları poliçe bildirim tarihlerini bildiremeyecek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) sigorta aracılık hizmeti ile iştigal eden üyeleri temsil eden 16. Meslek Komitesi, bir GSM operatörünün sigorta poliçe bitim tarihini ücret karşılığında bilgilendirme uygulamasını itiraz ederek durdurdu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı açıklamada, üyelerinin menfaatlerini korumak ve iş dünyasında başarılı bir şekilde ilerleyebilmelerini sağlamak adına hizmet verdiklerini söyledi. 16. Meslek Komitesi'nin talebi doğrultusunda gerekli girişimlerle GSM operatörü tarafından haksız rekabete neden olacak bir uygulamanın önlendiğini kaydeden Kösemusul, "Üyelerimizin endişe duyduğu konuları çözmek ve sıkıntılarını gidermek üzere hizmet ediyoruz. Daha önce de okullarda serbest kıyafet uygulamasıyla üretici ve esnafın yaşadığı mağduriyetin giderilmesine yönelik SATSO olarak gerekli girişimlerde bulunmuş ve yine sadece Sakarya'daki sektör temsilcilerini değil tüm Türkiye'deki sektör üreticileri için olumlu bir şekilde sonuçlandı. Şimdi de 16. Meslek komitemiz öncülüğünde ve Odamız Ticaret Servisi'nin müracaatlarıyla yapılan çalışmalar sonuçlanarak GSM operatörünün haksız rekabete neden olacak ve sigorta acentelerini ve sigortalıları mağdur edecek uygulama engellenmiş oldu." dedi.

SATSO 16. Meslek Komitesi meclis üyesi Zafer Yıldırım ise GSM operatör şirketi tarafından hem poliçe sahiplerinin özel bilgilerine yetkisiz olarak erişmelerinin önüne geçmek hem de haksız rekabeti önlemek adına çalışma yaptıklarını ifade ederek "Acentelerimizin portföy hakları saklı kalması hususu konusunda kanun koyucunun talimatının açık olduğu ve bu portföy bilgisinin sadece acente, sigortalı, sigorta şirketi ve tramer dışında kimsede olamayacağını, bu bilginin kimse ile herhangi bir bedel mukabilinde satılamayacağını bildirmiştir. Tam bu noktada 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu'nun 23. madde ve 16. fıkrasında; 'Sözleşme ilişkisinin sona ermesinden sonra sigorta şirketi sigorta acentesinin portföyü sayesinde önemli menfaatler elde ediyor ise sigorta acentesi, sigorta şirketinden tazminat talep edebilir.' denilerek sigorta acenteleri kanun koyucu tarafından sigorta şirketlerine karşı korunmuştur." diye konuştu.

Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren acentelerin portföylerindeki sigortalıların bilgilerinin GSM operatörlerine servis edildiği konusunda yoğun şikayetler aldıklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bazı GSM operatörlerinden abonelerine gönderilen SMS mesajlarında belli bir bedel karşılığında kasko ve trafik sigortası bitiş tarihlerinin kendilerine hatırlatılabileceği hususunda bildirimler geldiği bilgisini Sigorta Bilgi Merkezi, Hazine Müsteşarlığı, TOBB Sigortacılık Müdürlüğü ile paylaştık. Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı." CİHAN

Yorumlar