GSM abonesi artık şikayetini sanal alemden ücretsiz iletebilecek

GSM aboneleri bugünden itibaren, aldıkları hizmetlerle ilgili şikayetlerini GSM şirketine sanal alemden iletebilecek. Vatandaşların telefon ve internet hizmetlerine ilişkin şikayet başvurularının daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulması...

Google Haberlere Abone ol
GSM abonesi artık şikayetini sanal alemden ücretsiz iletebilecek

GSM aboneleri bugünden itibaren, aldıkları hizmetlerle ilgili şikayetlerini GSM şirketine sanal alemden iletebilecek.

Vatandaşların telefon ve internet hizmetlerine ilişkin şikayet başvurularının daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulması için işletmecilere online tüketici şikayet sistemi oluşturma zorunluluğu getiren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), uygulamanın bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu.

BTK’dan yapılan açıklamada, kurum tarafından 11 Kasım 2013’te alınan karar kapsamında tüketicilerin şikayetlerini, hizmet aldıkları işletmecilere ücretsiz olarak iletebilecekleri uygulamanın 1 Temmuz 2014 itibariyle başladığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Aboneler, işletmecilerin internet siteleri ana sayfası üzerindeki ‘tüketici şikâyetleri’ linki üzerinden 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle, şikâyet başvurularını gerçekleştirebilecektir. Söz konusu tüketici şikâyetleri işletmeciler tarafından azami 10 iş günü içerisinde çözüme kavuşturulacak olup; tüketiciler ilgili bölümden şikâyetlerin son durumunu takip edebileceklerdir. İşletmeci tarafından verilen cevaptan memnun kalmayan abone şikayetini yenileyebilecek ve bu şekilde BTK da durumdan haberdar olacaktır. BTK sistemleri ile işletmeci sistemleri arasında kurulan bağlantı sonucunda BTK işletmecilerin abonelere verdikleri cevapları ve izlenen süreci yakından takip edebilecek, yeterli görülmeyen noktaların yaygınlık arz etmesi durumunda abone memnuniyetinin sağlanması için tedbirler alınacaktır."

CİHAN

Yorumlar