Gram altın haftaya zirvenin yakınında başladı

Altının gram fiyatı 161 lira seviyesinde dengelenerek haftaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Gram altın haftaya zirvenin yakınında başladı

Dolar kuru ve ons altın fiyatındaki yükselişe bağlı olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yatay başlamasının ardından 161 lira seviyesinde dengelendi.

Altın fiyatları, ABD vergi reformuna ilişkin belirsizlikler ve Almanya'da koalisyon oluşturma çabalarının sonuçsuz kalmasıyla bir ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yatay başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 161 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 264, Cumhuriyet altını 1.077 liradan satılıyor.

Cuma günü dolar kuru ve ons altın fiyatındaki yükselişe bağlı olarak yurt içi piyasalar kapandıktan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 161,5 liraya kadar çıkan gram altın, günü yüzde 1,5 değer kazancıyla 161,2 liradan tamamlamıştı.

Asya piyasalarında sabah saatlerinde negatif seyreden altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kaybıyla 1.291 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dolar endeksinin zayıf seyrinin altının ons fiyatındaki yükselişte etkili olduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.284 doların destek, 1.294 doların ise direnç; altının gram fiyatında ise 157,5 liranın destek, 161,3 liranın ise direnç konumunda olduğunu 

Yorumlar