Gönül Dağı Projesi tanıtım toplantısı

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: - "İnsana yapacağımız her türlü yardım ve destek bizden bir şey eksiltmez, kardeşliği, birlik ve beraberliği, gücümüzü ve birlikte millet olma şuurumuzu ve bilincimizi artırır" - "Bu hasretlerimizi bize unutturmaya çalışan, çok acımasız propagandalarla karşı karşıyayız. Buna karşı yapmamız gereken en önemli iş, kardeşliğimizi daim kılmak, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlara bu fırsatı vermemek"

Google Haberlere Abone ol
Gönül Dağı Projesi tanıtım toplantısı

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, insana yapılacak yardımların kardeşliği, birlik ve beraberliği, millet olma şuurunu artıracağını söyledi.

Bakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlere mobil operatörlerde istihdam olanağı sağlayan "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtım töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 14 yılda büyük işlere imza attıklarını, büyük projeler yaptıklarını, dünyanın hayranlıkla izlediği projeleri birer birer ülkeye kazandırdıklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ne Marmaray ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne Osman Gazi Köprüsü ne dünyanın en büyük havalimanı beni bu kadar heyecanlandırdı. Bu sosyal sorumluluk projeleri beni çok duygulandırıyor. Çünkü insana hizmet, insanı yüceltme halka hizmet hakka hizmet inancıyla bugüne kadar çalıştık, gayret ettik, bundan böyle de çalışacağız. Güzel Türkiye'mizi gençlerimize, torunlarımıza, atalarımızdan aldığımız gibi bir karış toprağına dahi helal gelmeden teslim edeceğiz. Buna kararlıyız, buna yeminliyiz. Onun için yurdun her köşesinde, bu ülkenin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü, milletimizin istiklali için canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizi şükranla anıyoruz."

Bir çocuk dünyaya geldiğinde herkesin, "Allah analı babalı etsin" temennisinde bulunduğunu, anasız-babasızlığın ne demek olduğunu yaşayanların bileceğini ifade eden Yıldırım, annesinin 38 yaşındayken hayatını kaybettiğini, geride en büyüğü 16, en küçüğü 3 yaşında 7 çocuğun kaldığını anlattı.

Sosyal sorumluluğun bambaşka bir şey olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dünyanın acımasızlığı içinde gerçek görevimizi unutursak bu, topluma yapılacak en büyük vefasızlıktır. Ne kadar imkana sahip olursak olalım, insan olduğumuzu varlık sebebimizin, başka insanların derdine derman olmak olduğunu unutmamamız gerekir. Biz, birlikte bir anlam ifade ediyoruz, bir ve biri toplarsak 2, yan yana koyarsak 11 olur. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, daha güçlü olacağız." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 14 yılda özellikle engellilere ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlere en güzel desteğin verildiğine dikkati çekerek, engellilerle ilgili yasanın ilk defa kapsamlı bir şekilde AK Parti hükümetleri döneminde çıktığını, daha fazlasını yapmak için her türlü gayreti göstererek, imkanları zorlamanın birinci görevleri olduğunu bildirdi.

İnsana yapılacak her türlü yardım ve desteğin bir şey eksiltmeyeceğini, kardeşliği, birlik ve beraberliği, gücü, birlikte millet olma şuuru ve bilincini artıracağını ifade eden Yıldırım, "Bu hasletlerimizi bize unutturmaya çalışan, çok acımasız propagandalarla karşı karşıyayız. Buna karşı yapmamız gereken en önemli iş, kardeşliğimizi daim kılmak, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlara bu fırsatı vermemek." değerlendirmesinde bulundu.

Yetiştirme yurtlarındaki çocukların her birinin benzer hikayesinin olduğunu dile getiren Yıldırım, eldeki imkanlarla hepsini aş ve iş sahibi etmeye gayret gösterdiklerini kaydetti.

Mutluluğun ve başarılı olmanın tek şartının sevgi olduğunu belirten Yıldırım, "Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Milletimizin bekası için de her türlü gayreti, fedakarlığı dur durak bilmeden sürdürüyoruz." dedi.

Bölünmüş yollar yaptıklarını, hayatları ve milleti birleştirdiklerini, ülkeyi bir baştan bir başa internetle donattıklarını anlatan Yıldırım, ülkeyi bilgi toplumu yapmak için çok gayret ettiklerini, şimdi zamanın gönülden gönüle yol yapmak olduğunu bildirdi.

Sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek veren üç cep telefonu operatörüne de teşekkür eden Yıldırım, "20 arkadaşımız işe başladı, 30 arkadaşımız kısa sürede başlayacak. Bu, 50 kişiyle sınırlı değil, zaman içinde sayıyı eminim ki operatörlerimiz artıracak. Bu katkıları gördükçe çok daha fazla sorumluluk alacaklarına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Yorumlar