Goldman Sachs'ın ikinci çeyrek karı arttı

NEW YORK (AA) - ABD'nin uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketlerinden Goldman Sachs, bu yılın ikinci çeyrek karının arttığını açıkladı....

Google Haberlere Abone ol
Goldman Sachs'ın ikinci çeyrek karı arttı

NEW YORK (AA) - ABD'nin uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketlerinden Goldman Sachs, bu yılın ikinci çeyrek karının arttığını açıkladı.

ABD'li şirketten yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73.3 artış göstererek 1.82 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 1.5 milyar dolar net kar elde etmişti.

Ancak şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.6 azalarak, 7.93 milyar dolara düştü. Geçen senenin nisan-haziran döneminde Goldman Sachs'in geliri 9.07 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1.98 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 3.72 dolara yükseldi.

Goldman Sachs'den yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Lloyd C. Blankfein, "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının (Brexit) yarattığı belirsizliğe rağmen, etkili yönetim sayesinde müşterilerimize hizmet etmeye devam ederek sağlam sonuçlar elde ettik." dedi.

Şirketin bu yılki ikinci çeyrek karı ve gelirinin açıklanmasının ardından New York borsasındaki hisse başına değeri yüzde 0.5 artış kaydetti, ancak ilerleyen saatlerde yüzde 1.8 düşüş gösterdi.

Yorumlar