GMKA'nın Dünya Yatırım ve Tanıtım Ajansları Birliği'ne üyeliği kabul edildi

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), Dünya Yatırım ve Tanıtım Ajansları Birliği'ne yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. GMKA'nın, bundan sonra yatırımcılara dünya standartlarında hizmet...

Google Haberlere Abone ol
GMKA'nın Dünya Yatırım ve Tanıtım Ajansları Birliği'ne üyeliği kabul edildi

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), Dünya Yatırım ve Tanıtım Ajansları Birliği'ne yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. GMKA'nın, bundan sonra yatırımcılara dünya standartlarında hizmet vereceği belirtildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın, 1995 yılında kurulan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği’ne (World Association of Investment Promotion Agencies-WAIPA) yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. Bu aşamadan sonra GMKA, dünyanın pek çok noktasındaki diğer ajanslarla birlikte çeşitli çalışmalara ve projelere imza atabilecek. Özellikle ajanslar arasındaki işbirliğini geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten WAIPA'nın, 127 ülkeden 220 farklı yatırım tanıtım ajansı üyesi bulunuyor.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 1995 yılında kurulan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği, hükümetler dışı bir kurum olarak, ülke ajansları arası işbirliği ve koordinasyon, veri kaynaklarını geliştirme ve paylaşım, ülke ve bölge bazında deneyimlerin paylaşımı, hükümetler nezdinde uluslararası doğrudan yatırım politikalarının belirlenmesi gibi ana konularda faaliyet gösteriyor.

WAIPA, Yatırım Tanıtım Ajansları için sunduğu network fırsatlarının yanı sıra kapasite geliştirme ve yatırım tanıtımı alanında iyi örnekleri birbirlerine aktarabilecekleri bir forum görevi de görmekte. Yeni statüye göre egemenliği tartışmalı olmayan herhangi bir ülke ya da bölgenin yatırım olanaklarının tanıtımını yapan ve başvuru kriterlerini yerine getiren ajanslar WAIPA üyesi olabilmektedir.

Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği'nin Başkan Yardımcılığını ise Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı yürütüyor. 12 Şubat 2013 tarihinde İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşen WAIPA Dünya Yatırım Konferansı sırasında yapılan yönetim kurulu seçimlerinde, T.C Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, yüzde 65 oy oranıyla, 2013-2015 dönemi için 1. Başkan Yardımcılığı görevini yürütmeye başladı.

CİHAN

Yorumlar