GMKA San Fransisko'da bölgenin gıda ve tarım potansiyelini tanıttı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Ekrem Özşen, Kuzey Amerika'daki en büyük gıda fuarı olan San Francisco Fancy Food Show'a katıldı.

Google Haberlere Abone ol
GMKA San Fransisko'da bölgenin gıda ve tarım potansiyelini tanıttı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Ekrem Özşen, Kuzey Amerika'daki en büyük gıda fuarı olan San Francisco Fancy Food Show'a katıldı. Özşen, GMKA Program Yönetim Birimi Başkanı Yakup Salman ve Uzman Mehmet Ali Başaran'dan oluşan heyet, ABD'de bölgeyi tanıtan bir dizi temaslarda bulundu. San Fransisko'da Silikon Vadisi yatırımcıları, tarım ve gıda üreticileri, New York'ta enerji, maden ve gıda üzerine faaliyet gösteren hedge fon yöneticileri, gıda ithalatçıları, medya ve tanıtım kuruluşlarıyla görüştüler.

80 ülkeden 40 binden fazla ziyaretçinin gezdiği, 19-21 Ocak 2014 arasında düzenlenen fuarda bölgeyi temsil eden GMKA yetkilileri, bölgenin gıda ve tarım potansiyelini tanıttı. Balıkesir ve Çanakkale illerinin özellikle gıda, tarım ve yenilenebilir enerji alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Genel Sekreter Özşen, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için bölgelerinden yapılan ihracatı arttırmak istediklerini kaydetti. ABD'nin Türkiye ihracatçıları için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, Güney Marmara'daki sanayi potansiyelin yanısıra tanıtım çalışmalarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Başrolünü Brad Pitt'in oynadığı "Troy" filmi ile Çanakkale'nin dünyaya tanıtıldığını hatırlatan Özşen, bölgenin turizm anlamında da büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Dünyanın en tanınmış üç zeytinyağı bölgesinden birinin kendi bölgeleri olduğunu belirten Ekrem Özşen, Bloomberg TV ve Voice of America'ya da gezi programları hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar