General Electric ve Türkerler Holding arasında iş birliği

ANKARA (AA) - General Electric (GE) ve Türkerler Holding arasında, İzmir Tire Rüzgar Enerji Santrali (RES) için 22 adet rüzgar türbini kurmak üzere anlaşma...

Google Haberlere Abone ol
General Electric ve Türkerler Holding arasında iş birliği

ANKARA (AA) - General Electric (GE) ve Türkerler Holding arasında, İzmir Tire Rüzgar Enerji Santrali (RES) için 22 adet rüzgar türbini kurmak üzere anlaşma imzalandı.

GE'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin yerel sanayi ve istihdamın gelişimine katkı sağlamak üzere yapılan anlaşma ile ülkenin rüzgar enerji kurulu gücüne 50 megavat daha ilave güç eklenmesi planlanıyor.

İzmir’de yer alan Tire Rüzgar Enerji Santrali projesi kapsamında GE şirketi, proje için 22 adet iki farklı modelde rüzgar türbininin tedariki ve kurulumunu sağlayacak. Şirket aynı zamanda 10 yıl boyunca ekipmanların bakımından da sorumlu olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, geçen yıl GE ile Barbaros Rüzgar Enerji Santrali ve Kalfaköy projelerinde iş birliklerinin bulunduğunu belirterek, "Ege bölgesindeki Tire Rüzgar Enerjisi Santralimiz için yaptığımız bu yeni anlaşma ile daha üst bir noktaya taşıdık. GE’nin türbinleri ile Türkerler Holding olarak rüzgar enerjisi üretimindeki kurulu gücümüz toplamda 72 megavata ulaşacak. İş birliğimiz ile Türkiye’ye daha fazla yenilenebilir enerji ile güç sağlamaktan gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Yerel üretime katkı sağlıyoruz"

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ise açıklamasında şunları kaydetti:

"GE Türkiye olarak Türkiye’nin yenilenebilir enerji portföyünün gelişimine katkı sağlamaktan, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Türbin kule ve kanat üretimini Türkiye’de gerçekleştirerek, Türkiye’de yerel üretim, inovasyon ve istihdamın gelişimine katkı sağlama taahhüdümüzü yerine getiriyoruz. Türkerler Holding ile iş birliğimizle ülkemizin yenilenebilir enerji portföyünü ileriye taşımaktan ve ekonomiye katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz."

Yorumlar