Genç çiftçilere hibe desteği

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 14 bin 970 başvuru hibe almaya hak kazandı" - "Üç yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 için 450 milyon liralık kaynak kullandırılacak"

Google Haberlere Abone ol
Genç çiftçilere hibe desteği

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 14 bin 970 başvurunun hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 397 bin genç çiftçinin başvurusunun, illerde vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildiğini kaydetti.

Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçinin hibe almaya hak kazandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu 14 bin 970 projenin, 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği, bin 915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleşti. Oluşturulan asil-yedek listeler bugün itibariyle İl Müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Bakanlığımız 'gencciftci.tarim.gov.tr' adresinden ilan edildi. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacak. Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz'da sözleşme imzalanacak."

Çelik, 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projelere, bu yıl için 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağını belirtti.

Gelecek yıllarda söz konusu bütçenin artırılarak, desteğin devam ettirileceğine işaret eden Çelik, projelerin, uygulamanın her aşamasında Bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edileceğini kaydetti.

Yorumlar