‘Geleceğin Bill Gates'i Türkiye’den çıkabilir’

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Tüm dünyada bilgiye erişim internet sayesinde eşit hale geldi. Şu an ülkemiz sahip olduğu teknolojik imkanlarla geleceğin Bill Gates’lerini çıkarabilir." dedi.Ciliv, ayrıca evden çalışma modeli ile...

Google Haberlere Abone ol
‘Geleceğin Bill Gates'i Türkiye’den çıkabilir’

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Tüm dünyada bilgiye erişim internet sayesinde eşit hale geldi. Şu an ülkemiz sahip olduğu teknolojik imkanlarla geleceğin Bill Gates’lerini çıkarabilir." dedi.

Ciliv, ayrıca evden çalışma modeli ile kadın ve engelli istihdamının arttığını, artacağını ifade etti.

Turkcell’in, 'İş’te Teknoloji Hamlesi' etkinliklerinin altıncısı İzmir’de yapıldı. Etkinliğe katılan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İzmir iş dünyasına mobil teknolojilerle işlerinde nasıl başarılı olacaklarını anlattı.

Turkcell olarak bugün kurumsal pazarın lideri olduklarını ve 520 bini aşkın şirkete hizmet verdiklerini belirten Ciliv, “Turkcell’li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın.” dedi. Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket olduğuna işaret eden Ciliv, öncelikli hedeflerinin bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek olduğunu dile getirdi. Günümüz dünyasında şirketlerin ancak teknolojik dönüşümle işlerinde başarılı olabileceğinin altını çizen Ciliv, “Tüm dünyada bilgiye erişim internet sayesinde eşit hale geldi. Şu an ülkemiz sahip olduğu teknolojik imkanlarla geleceğin Bill Gates’lerini çıkarabilir.” ifadelerini kullandı.

İzmir’de gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Süreyya Ciliv, şunları kaydetti:

“İzmir’de 2 bin Turkcell çalışanımız var. Yüzde 71’inin kadınlardan oluştuğu bu çalışanlarımızın 130’u da homagent dediğimiz evden çalışma modeliyle hizmet veriyor. Bu sistemle engelli vatandaşlarımıza ve çeşitli sebeplerle dışarıda çalışma imkanı olmayan kadınlarımıza iş olanağı sunduğumuz için mutluyuz. Ülkemizin en önemli liman kentlerinden ve turizm konusunda en gelişmiş şehirlerimizden biri olan göz bebeğimiz İzmir’de yatırımlarımız devam edecek .”

DEMİRTAŞ: 532’Lİ HAT SAHİBİ OLMAK BİR PRESTİJ KAYNAĞI

Toplantıya katılan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da Turkcell’in sadece bir GSM şirketi değil, aynı zamanda güçlü bir teknoloji şirketi olduğunu ve 532 hat sahibi olmanın bir prejtij kaynağı haline geldiğini söyledi. Demirtaş, “İTO’nun en önemli çözüm ortağı da olan Turkcell sayesinde e-oda haline gelerek bir çok hizmetimizi online olarak üyelerimize sunuyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama sayesinde geçtiğimiz günlerde ‘Bilişim Yıldızları’ yarışmasında ödül sahibi olduk. İTO’yu dijitalleştirerek işlerimiz kolaylaştırmamıza katkı sağlayan Turkcell’e teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

KOCABAŞ: 520 BİN MÜŞTERİMİZLE KURUMSAL PAZARIN LİDERİYİZ

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da yaptığı sunumda, şu bilgileri verdi:

“520 bin müşteriyle kurumsal pazarın lideriyiz. 32 bin km’lik fiber altyapımız, tek noktadan toplu iletişim çözümlerimiz, kurumsal müşterilerimize hizmet veren bin çağrı merkezi çalışanımız ve 1400 kurumsal satış ekibimizle müşterilerimize en iyi hizmeti sunuyoruz. Turkcell olarak 2014 yılında planladığımız alt yapı yatırımlarımızın büyük bir yüzdesini İzmir’e ayırdık. Buna paralel İzmir’deki kurumsal müşterilerimizin işlerinde bir adım önde olmaları için ürün değil, ihtiyaç tabanlı bir yaklaşımla hareket ediyoruz.”

Müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ederek, kamudan medya ve finansa, enerjiden lojistiğe, perakende, inşaat ve sağlık sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede ihtiyaca yönelik olarak 3 temel alan belirlediklerinin altını çizen Kocabaş, “Yeni iş modelimizde ‘Altyapı’, ‘Yönetim’ ve ‘Pazarlama’ alanlarının her birine özel setler oluşturduk. Bu setlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar