GDO'lar, Biyogüvenlik Çalıştayı'nda ele alınacak

- Çalıştay, 9-10 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
GDO'lar, Biyogüvenlik Çalıştayı'nda ele alınacak

ANKARA (AA) - Genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların (GDO) tanımı ve tarihçesi, Türkiye'deki uygulamaları, Biyogüvenlik Kanunu'nun işleyişi, GDO'ların kontrol ve izleme sistemi, "Biyogüvenlik Kanunu ve Uygulamaları Çalıştayı"nda ele alınacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel Çevre Fonu (GEF) desteğiyle yürütülen "Türkiye Ulusal Biyogüvenlik Çerçevesi Uygulama Projesi" kapsamında, Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile 9-10 Mayıs'ta Antalya'da "Biyogüvenlik Kanunu ve Uygulamaları Çalıştayı" düzenlenecek.

Etkinliğe yargı mensupları, Biyogüvenlik Kurulu üyeleri, Bakanlığın ilgili birim ve üniversite temsilcileri olmak üzere yaklaşık 150 kişinin katılması bekleniyor.

Çalıştayda, GDO'nun tanımı ve tarihçesi, Türkiye'deki uygulamalar, Biyogüvenlik Kurulunun sistemi ve işleyişi, GDO’ların kontrol ve izleme sistemi, Biyogüvenlik Kanunu’ndaki yaptırımlar ve ceza hükümleri ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki uygulamalar ele alınacak.

Biyogüvenlik Kanunu'nun, daha sağlıklı ve etkin şekilde uygulanması için uygulayıcı ve adli birimlerce tartışılması istenen çalıştay ile kanunun eksik yönlerinin veya açıklığa kavuşturulması gereken konuların irdelenmesi ve böylelikle uygulama birlikteliğinin sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar