Gazprom'un 5 şirketle mahkeme süreci sürüyor

MOSKOVA (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom’un, 5 farklı şirketle doğalgaz fiyatlarıyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği bildirildi. Gazprom'dan yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Gazprom'un 5 şirketle mahkeme süreci sürüyor

MOSKOVA (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom’un, 5 farklı şirketle doğalgaz fiyatlarıyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği bildirildi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, aralarında Türkiye’den BOTAŞ ile Shell ve Danimarkalı DONG Naturgas da olmak üzere 5 ayrı şirketle doğalgaz fiyatlarının revize edilmesi konusunda mahkeme sürecinin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, BOTAŞ ile devam eden tahkim sürecinin nasıl sonuçlanabileceğine ilişkin bir yorum yapılmazken, Danimarkalı DONG Naturgas şirketiyle ilgili duruşmanın ekim-kasım aylarında yapılacağı kaydedildi.

Shell şirketiyle devam eden mahkeme süreciyle ilgili duruşmanın Şubat 2018’de yapılacağının belirtildiği açıklamada, Ukrayna’nın Naftogaz ve Türkmenistan'ın Turkmengaz şirketleriyle doğalgaz borçlarına dair başlayan mahkeme süreciyle ilgili de gerekli adımların atıldığına yer verildi.

BOTAŞ geçen yıl, 29 Aralık 2014'ten geçerli olacak şekilde Rusya'dan alınan doğalgazın fiyat revizyonu için tahkim sürecinin başlatıldığını açıklamıştı.

Yorumlar