Gazprom’dan Yunanistan’a yüzde 15 indirim

Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom, Yunanistan’a verdiği doğalgazda yüzde 15 indirime gitti.

Google Haberlere Abone ol
Gazprom’dan Yunanistan’a yüzde 15 indirim

Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom, Yunanistan’a verdiği doğalgazda yüzde 15 indirime gitti. Yunanistan 2013’ün ikinci yarısından itibaren geriye doğru da geçerli olmak üzere bin metreküp doğalgaz için 467 dolar yerine 397 dolar ödeyecek.

Ria Novosti haber ajansı, Yunanistan enerji şirketi DEPA’nın yüzde 20-25 indirimle 370-380 dolar civarında bir rakam beklediğini, ancak alınan rakamdan da memnun olduğunu duyurdu.

Yeni sağlanan anlaşmada uzun vadeli “al ya da öde” formulasyonu ile alınan doğalgaz miktarını 2,4 milyar metreküpten, 2 milyar metreküpe çeken DEPA, alınmayan doğalgaz için yapılan ödeme riskini de azalttı.

Yunanistan Enerji Bakanlığı, Rusya’dan alınan fiyatın komşular açısından en düşük olduğunu ve Avrupa ortalamasının altında olduğunu açıkladı. DEPA’nın aldığı fiyatların sıvılaştırılmış doğalgaz fiyatlarından da düşük olduğu belirtiliyor.

Yunanistan 2013’de Gazprom’dan 2,6 milyar metreküp doğalgaz alımı yaptı. Yunanistan doğalgaz ihtiyacının yüzde 60’ını Rusya’dan karşılıyor.
CİHAN

Yorumlar