Gaziantep'in hedefi ihracatta Ankara’nın yerini almak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatta yıla artışla başlamanın gelecek umutlarını güçlendirdiğini belirterek, Gaziantep’in en çok ihracat yapan il sıralamasındaki hedefinin Ankara’nın bulunduğu 5’nci sıra olması gerek.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'in hedefi ihracatta Ankara’nın yerini almak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatta yıla artışla başlamanın gelecek umutlarını güçlendirdiğini belirterek, Gaziantep’in en çok ihracat yapan il sıralamasındaki hedefinin Ankara’nın bulunduğu 5’nci sıra olması gerektiğini söyledi.

2014 yılının ilk ihracat rakamlarını değerlendiren Bartık, Gaziantep’in, yıla yüzde 7 artışla 557 milyon 620 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek başlamasının yıl sonunda hedeflenen rakamlara ulaşılması için umutları güçlendirdiğini ifade etti. Bartık, “Öncelikle bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan il sıralamasında uzun zamandır koruduğumuz 6. sırayı artık atlayıp bir üst basamağa çıkmayı hedeflemeliyiz. Gaziantep’in gösterdiği üretim ve ihracat performansı ile bugün sıralamada Ankara’nın yer aldığı 5. sıraya çıkması bir hayal değil. İhracatını Türkiye’nin ihracat artışından daha yüksek oranda artıran Gaziantep bunu başarabilecek bilgi ve deneyime sahip bir üretim ve ticaret kültürüne sahiptir.” diye konuştu.

Eyüp Bartık, 2023 için hedefledikleri 30 milyar dolar ihracata daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek için katma değer yaratmak gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Rekabette artık önemli olan fiyat değil. Küresel ekonomi fikir ağırlıklı katma değere geçiyor, bilgi ekonomisinden bahsediyor. Ürün ve pazar çeşitliliğimizi yüksek katma değerli ürünlerle desteklemek, küresel markalar yaratmak zorundayız. Gaziantep’in güçlü ekonomik altyapısı ile üretim ve ticarette gösterdiği performansın devamlılığı için Ar-Ge ve inovasyon yaşamsal önemi olan faktörlerdir. Ayrıca halı gibi pazarda söz sahibi olabilecek potansiyele sahip ayakkabı, triko gibi sektörlerimiz var. Bu sektörleri de ihracatın güçlü aktörleri haline getirmeliyiz.” CİHAN

Yorumlar