Gaziantep’in 11 aylık ayakkabı ihracatı 98 milyon dolar

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten yapılan ayakkabı ihracatının bu yıl 11 ayda 98 milyon dolar olduğunu belirterek, "Ayakkabıcılık, lokomotif sektörlerimizden birisidir.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’in 11 aylık ayakkabı ihracatı 98 milyon dolar

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten yapılan ayakkabı ihracatının bu yıl 11 ayda 98 milyon dolar olduğunu belirterek, "Ayakkabıcılık, lokomotif sektörlerimizden birisidir." dedi.

GSO ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen ‘18’inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı (GAPSHOES)’, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde törenle açıldı. Konukoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep’in sanayi altyapısı ve ihracat gücüyle Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri arasında yer aldığını, ayakkabı sektöründe de önemli paya sahip olduklarını söyledi. Türkiye’de son dönemlerde ihracatını artıran en büyük sektörlerden birisini ayakkabı olduğunu belirten Konukoğlu, Türkiye’nin Ocak-Eylül 2013 döneminde ayakkabı ürünleri ihracatının yüzde 28 artışla 551 milyon dolar a ulaştığını ve geçen yıl yaptığı toplam ihracatı bu yıl dokuz ayda yaptığını bildirdi. Konukoğlu, şöyle devam etti: "Gaziantep’ten yapılan ayakkabı ihracatı bu yılın 11 ayında 98 milyon dolar oldu. Türkiye’de bu sektörün ihracatında önemli pay alıyoruz. Bu şunu gösteriyor; fuarları düzenlemeye başladığımız günden beri nereden hangi aşamaya geldiğimizin açık göstergesidir. Ayakkabıcılık bugün Gaziantep’in lokomotif sektörlerinden birisidir. İnşallah önümüzdeki yıllarda en büyük sektörleri içinde yer alacaktır."

Fuarlar ile sanayicileri ve üreticileri dünyaya tanıtmak istediklerine vurgu yapan Adil Konukoğlu, GAPSHOES Fuarı’na bu yıl Irak, Suriye ve Çin’den de katılım olduğuna dikkati çekti. "Bu şehirde ortak akılla hareket ettiğimiz, sanayicimiz ve tüccarımızla kol kola olduğumuz müddetçe önümüzde hiçbir engel olamaz" diyen Adil Konukoğlu, Türkiye’nin bu yıl dokuz ayda yüzde 4 büyürken, Gaziantep’in büyüme oranının yüzde 11 olduğuna işaret etti. Konukoğlu, şöyle konuştu: "Bunu söylediğimiz zaman da korkuyoruz, nazar değiyor. Bugün organize sanayi bölgesinde bir patlama oldu, ufak maddi hasarlarımız var. Başarılarımızı söylemeden de duramıyoruz, çünkü bu kadar emeği olan insanların da hakkını vermek gerekiyor. Burada sanayicilerin hepsinin, belediyenin, odaların, bütün ekibin emeği var. Bizim tek beklentimiz, bürokratlar ve hükümetten bir teşekkür. Yolumuzu yaptıktan, elektriğimizi ve doğalgazımızı verdikten sonra devletten başka beklentimiz yok. Bu vesile ile fuara katılan firmalara teşekkür eder, hayırlı kazançlar dilerim."

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Türkiye’nin her yerinin fuarlar şehir olmak istediğini, ama ilk fuarlardan sonra devamının gelemediğini belirterek, "Gaziantep bu fuarın 18.’nci kez açıyor. Sanayi Odası’nı, Akort Fuarcılığı ve sektörü yürekten kutluyorum. Kurumsallaşma adına çok önemli. Sektörün önünü açma ve fuarları geliştirme açısından her türlü çabanın içinde olacağız." dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise konuşmasında, ekonomik büyümesi, yarattığı istihdam ve ihracat artışıyla hep Türkiye ortalamasının üzerine gerçekleştiren Gaziantep’e binlerce kez teşekkür ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, Milletvekili Nejat Koçer, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya ile diğer davetliler kurdeleyi keserek, GAPSHOES Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Suriye, Irak ve Çin’den de katılımcıların olduğu fuarda, Gaziantep’in yanı sıra İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Antalya, Adana, Şanlıurfa, Kırklareli ve Balıkesir illerinden gelen 220 civarında firma stant açtı.


CİHAN

Yorumlar