Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarına ev sahipliğine hazırlanıyor

Makine halısı konusunda Türkiye ihracat şampiyonu olan Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex Makine Halısı Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu Halı...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarına ev sahipliğine hazırlanıyor

Makine halısı konusunda Türkiye ihracat şampiyonu olan Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex Makine Halısı Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuarda, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) yurtiçi ve yurt dışından gelecek alıcılar buluşacak.

Fuar ile ilgili açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex Fuarı'nı kendi iline, yani halının merkezine taşıyarak bir başarıya daha imza attı.” dedi. Bartık, yurtiçi ve yurt dışından 150'den fazla firmanın katılacağı ve yaklaşık 23 bin metrekare alanda makine halıları ve yan sanayi ürünlerinin sergileneceği fuarın, 26 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de kapılarını ziyaretçilere açacağını kaydetti.

Bartık, Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı şehri olan Gaziantep'in, hem Türkiye‘de hem de dünyada makine halısı üretimi ve ihracatında artık bir merkez olarak kabul edildiğini ifade ederek, "Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep’te, 250’yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar, 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Domotex Makine Halısı Fuarı ile bu gücümüzü daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar