Gaziantep ‘Domotex Turkey’ vizesini aldı

Yıllık makine halısı üretimi 300 milyon metrekareyi aşan Gaziantep’te ilk kez düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı, beklenenin üzerinde ilgi gördü. Fuar, gelecek yıldan itibaren ‘Domotex Turkey’ olarak katılım bazında uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep ‘Domotex Turkey’ vizesini aldı

Yıllık makine halısı üretimi 300 milyon metrekareyi aşan Gaziantep’te ilk kez düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı, beklenenin üzerinde ilgi gördü. Fuar, gelecek yıldan itibaren ‘Domotex Turkey’ olarak katılım bazında uluslararası nitelik kazanacak. Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenecek fuarda, makine halılarının yanı sıra el dokuması halılar ve zemin kaplama ürünleri de yer alacak.

Gaziantep’te, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı; Hindistan, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan’ın da katılımıyla 4 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından 7 bin 402 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. 159 firmanın katıldığı ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başta olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası’nın (GHO) desteklediği fuarda, 22 bin 275 metrekare alanda makine halıları ve yan sanayi ürünleri sergilendi.

Fuar, halı üreticilerinin inovasyon yarışına da sahne oldu. Birçok marka, ilk kez bu fuarda sergiledikleri yeniliklerle büyük ilgi gördü. Aralarında Merinos, Dinarsu, Kaşmir, Royal/ Pierre Cardin, Kartal/Sanat, Festival/ Yasin Kaplan, Angora Kaplan Kardeşler, Atlas, Atlantik, Gürteks/Flora, Bahariye gibi bilinen çok sayıda marka fuarda son ürünleriyle yer aldı. Fuar, Türkiye halı sektörü ve ihracatına sağladığı büyük katkının yanı sıra Gaziantep ekonomisine de canlılık getirdi. Fuar nedeniyle başta oteller olmak üzere tüm mekânlarda büyük bir doluluk yaşandı.

300 MİLYON METREKARE MAKİNE HALISI ÜRETİLİYOR

Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep'te, 250'yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar, 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Gaziantep'teki bu potansiyel nedeniyle fuar bundan böyle, ‘Domotex Turkey’ olarak düzenlenecek ve katılımcı bazında da uluslararası nitelik kazanacak.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ekibi olarak Domotex Fuarı’nı halı ticaretinin ana merkezinde düzenlemiş olmaktan çok mutluyuz. Her zaman katılımcı ve ziyaretçilerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye çalışıyor, dernek ve ortaklarımızla da pazar araştırmaları yapıyoruz. Bu araştırmalar sonucu bu yıl makine halıları sektörünü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde buluşturmaya karar verdik ve bu kararın tüm ilgili tarafları memnun ettiğini gördük. Bu sene tüm katılımcılar özellikle ulusal ve uluslararası ziyaretçilerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Gelecek yıldan itibaren ‘Domotex Turkey’ olarak katılımcı bazında da uluslararası ve daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz.'' diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar