Garanti, CDP Global A listesine girdi

- Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil: - "2020 yılında sera gazı emisyonlarımızı, çevre yönetim sistemini kurduğumuz 2012 yılına kıyasla yüzde 50 azaltmayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Garanti, CDP Global A listesine girdi

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, CDP platformunu kullanarak iklim değişikliği stratejilerini açıklayan şirketler arasında, CDP derecelendirmesinde en yüksek grup olan CDP Global A listesine girdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti, tüm dünyadan toplam 193 şirketin yer aldığı CDP Global A listesinde 2 yıl üst üste yer alan Türkiye'den ilk şirket oldu.

Garanti, CDP'nin Türkiye operasyonu kapsamında, CDP Türkiye 2016 İklim Liderleri arasında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Garanti Bankası'nın faaliyetlerinin ayrılmaz parçası olan sürdürülebilirliği, gelecek nesillere bir borç, bir sorumluluk olarak görüyoruz. 2015 yılında, Türkiye'den, CDP iklim değişikliğinde Global A Listesine giren ve İklim Performans Lideri Ödülüne layık görülen tek şirket olarak, bu yıl tekrar A listesinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bankanın, CDP Global A listesine 2 yıl üst üste girmesini sağlayan çalışmaları hakkında bilgi veren Erbil, "Türkiye'deki çalışanlarımızın yüzde 100'ü ISO14001 sertifikalı binalarda görev yapıyor. Ayrıca, WWF-Türkiye'den Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazanan Türkiye'nin ilk bankasıyız. Bu sistem sayesinde 2020 yılında sera gazı emisyonlarımızı, çevre yönetim sistemini kurduğumuz 2012 yılına kıyasla yüzde 50 azaltmayı hedefliyoruz. Ofislerimizde yaptığımız pek çok karbon azaltımı projesi var." değerlendirmesinde bulundu.

Erbil, 2015'te sadece veri merkezlerindeki sunucuların sanallaştırılması sayesinde, yıllık 2.338 tCO2 eşdeğeri olan 4,73 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi tasarrufu sağladıklarını kaydetti.

CDP Su Programının ana sponsoru olduklarını belirten Erbil, şunları kaydetti:

"İklim Değişikliği Adaptasyonu, su risklerinin yönetilmesi planıyla, hem doğrudan hem de dolaylı su tüketimini kapsamlı şekilde yöneterek, Türkiye'nin iklim değişikliği mücadelesine destek veriyoruz. Finanse ettiğimiz projelerin çevresel ve sosyal etkilerini detaylı inceleyerek, müşterilerimizin bu riskleri en iyi şekilde yönetmelerine destek oluyoruz. Proje finansmanı müşterilerimizden, 2025 yılına kadar toplam 32 milyon ağaç dikilmesi için taahhüt aldık. Önümüzdeki dönemde, Garanti Bankası'nın enerji projeleri portföyünde yüzde 50 olan yenilenebilir enerji projeleri oranını, en az yüzde 60'a çıkarmayı taahhüt ettik."

Bankanın, 2 yıl üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinin "Gelişmekte Olan Piyasalar" kategorisinde, Türkiye'den yer alan tek şirket olma başarısını gösterdiğini belirten Erbil, geçen sene COP21 öncesinde, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelesine ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecine verilen desteği göstermek amacıyla, bir eylem planı yayınladıklarını ve 2016'da Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde Sürdürülebilir İş Ödülüne layık görüldüklerini kaydetti.

Yorumlar