GAPSHOES Fuarı açıldı

- Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa'dan 130 firmanın stant açtığı 23. GAPSHOES Fuarı, 23 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek - Vali Yerlikaya - "Yaptığımız istişareler sonucunda dik durduğumuzu ve çalıştığımızı göstermek için fuarı açtık. İnşallah her ay burada ayrı bir fuar açacağız"

Google Haberlere Abone ol
GAPSHOES Fuarı açıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "23. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı" (GAPSHOES) açıldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen GAPSHOES Ayakkabı Fuarına Gaziantep'in yanı sıra Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa'dan 130 firma stant açtı.

Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, fuarın ertelenmemesi kararını doğru bulduğunu belirterek, Gaziantep'in en zor şartlarda bile marka şehir olduğunun gösterilmesi gerektiğini belirtti.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin "tarihinde eşi benzeri olmayan bir hainlik" olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, milli egemenliğe sahip çıkmak için ilk andan itibaren sokaklara çıkan Gaziantep halkının mücadelesinden övgüyle bahsetti.

Yerlikaya, sanayicilerin, tüccarların ve esnafın moralini bozmadan daha çok çalışması gerektiğini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise demokrasinin önemli olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde olunması gereken zamanlardan geçildiğini söyledi.

Demokrasi Meydanı'nda demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Şahin, "Bugün parti liderleriyle elimizi daha güçlü sıkıyoruz. Biz bunu özümsemiş bir milletiz ama bu şerefsizler bu özümsemeyi hesaplayamadılar. Ben bu duruş, olgunluk, sağduyu için çok teşekkür ediyorum. Bu millet alnından öpülecek yüce bir millet. Çok çalışmamız lazım. Bu şerefsizleri ayıklamamız lazım. Tam bir millet ve kader birliği şuuruyla birbirimizi Allah için çok severek hedefe kilitlenmemiz lazım.'' diye konuştu.

- ''Dik durduğumuzu cümle aleme göstereceğiz''

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da sanayiciler olarak daha çok çalışacaklarını, dünyada gitmeyecek ülke bırakmayacaklarını belirtti.

Türkiye'yi ekonomik olarak daha da güçlendirerek hiç kimseye ve hiçbir ülkeye muhtaç etmeyeceklerini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"23. GAPSHOES Fuarı'nı erteleyip ertelememe konusunda tereddütler yaşadık. Yaptığımız istişareler sonucunda dik durduğumuzu ve çalıştığımızı göstermek için fuarı açtık. İnşallah her ay burada ayrı bir fuar açacağız. Türkiye ayakkabı ihracatında Gaziantep'in payı her geçen yıl artarak yüzde 17'ye çıktı, Gaziantep'ten geçen yıl sonunda 112 milyon dolar ihracat yapıldı."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

Fuar, 23 Temmuz Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar