Fuar ve kongreler İstanbul’u hareketlendirmeye başladı

İSTANBUL (AA) - Terör olayları ve başarısız darbe girişimi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörü eylül ve ekim aylarında fuar ve kongre...

Google Haberlere Abone ol
Fuar ve kongreler İstanbul’u hareketlendirmeye başladı
İSTANBUL (AA) - Terör olayları ve başarısız darbe girişimi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörü eylül ve ekim aylarında fuar ve kongre turizminin canlanması dolayısıyla hareketlenmeye başladı.
International Education Fairy Turkey’den (IEFT) yapılan açıklamaya göre, kongre ve fuar alanında yaz aylarını durgun geçiren İstanbul’da ekim ayında hareketlenme yaşandığı kaydedildi. Açıklamada 70 ülkeden 250’den fazla uzmanı ağırlayan 23. Dünya Enerji Kongresi’nin getirdiği hareketlilik ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yapılacağı açıklanan 60’dan fazla ülkeden 10 binin üzerinde katılımcının ağırlanacağı Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresinin şimdiden turizmcinin moralini yükselttiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IEFT Genel Müdür Deniz Akar, ülke imajını düzeltmek, eğitimi ve turizmi desteklemek için yurt dışı ve yurt içinde pek çok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olaylarından korkan yabancı eğitim kurumlarının her biriyle teker teker görüşerek, ikna faaliyetleri yürüttüklerini belirten Akar, ülkesi için sorumluluk taşıyan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Akar, her yıl düzenledikleri fuarlarla binlerce gencin yurt dışında eğitim almasının önünü açtıklarını belirterek, IEFT Fuarları’nın 20’nin üzerinde ülkeden 200’ün üzerinde eğitim kurumunu ve temsilcilerini bir araya getirmesinin de büyük bir ekonomik etkinlik olduğunun altını çizdi.

Büyüyen ekonomi, uluslararası ticaret ve küreselleşme sayesinde gelişen toplantı, fuar ve kongre sektörünün dünya genel turizminin üçte birine denk geldiğini bildiren Akar, şunları kaydetti:

"Dünyada 100 milyona yakın kişinin iş amaçlı hareket halinde bulunduğu bu sektör ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Fuar ve kongre turizmi için seyahat eden kişiler normal bir turistten 4-5 kat daha fazla harcama yapmakta. Bu da tabi ki ülke ekonomisine oldukça önemli bir artı sağlıyor. 15 yıldır dünyanın pek çok ülkesinden üniversite, lise, kolej ve çeşitli eğitim kurumlarının ülkemizde ağırlanmasını sağlayan bir ekip olarak yurt dışı eğitim sektörü ve akademik hayata sunduğumuz katkının yanı sıra fuar ve kongre turizmi sektörüne de etkin bir katkımız olduğunu düşünüyoruz. Son 2 senedir yaşadığımız zorluklara rağmen kurduğumuz güçlü ilişkiler, etkili tanıtım faaliyetlerimiz ve güven kazanma çalışmalarımızla etkinliklerimize devam ediyoruz. IEFT olarak ilk amacımız gençlerimizin yurt dışında en iyi eğitimi almasını sağlamak ve ikincil olarak da geçtiğimiz senelerde kongre turizminde ilk 10’da yer alan ülkemizi aynı noktaya taşımak adına üzerimize düşen görevi başarıyla yerine getirmektir."

Yorumlar