Frezya Moda ve Alışveriş Festivali başladı

21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan Moda Frezya Festivali, İstanbul’un tarihi Sirkeci Garında başladı.

Google Haberlere Abone ol
Frezya Moda ve Alışveriş Festivali başladı

21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan Moda Frezya Festivali, İstanbul’un tarihi Sirkeci Garında başladı.

Moda Frezya Festivali ile kendi alanında en iyi markalar İstanbul’un tarihi Sirkeci Garında bir araya geldi. Girişlerin ücretsiz olduğu moda ve alışveriş festivalinde yüzde 80’e varan indirimler gerçekleşiyor. Festivalde; hazır giyim markaları, tekstil ev tekstili ürünleri, ayakkabı markaları, ilgiyle takip edilen modacıların son tasarımları, her renk ve çeşitten takılar son alıcısı ile buluştu.

Festival’e katılan ÖNSİAD (Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Festivalden beklentimiz bir sinerjiyi ortaya çıkartmaktır. Burası hem katılımcı firmalarımızın hem de ürün almak için gelen katılımcılarımızın ortak menfaatlerinin buluştuğu bir nokta. Daha hesaplı daha ucuz kaliteli ürünleri burada bulabilme imkanları var. Tabi bir de Türkiye’nin ekonomik ve ticari hayatına, sosyal dokusuna bir katkıdır bu. Toplumsal bir hareketlilik ve heyecandır. Biz hem ülkemizin barış ve huzur içerisinde sokaklarında, caddelerinde, alışveriş mekanlarında alışveriş yapılabildiğini güçlü bir huzur ortamının olduğunu ortaya çıkartma gayreti içerisindeyiz. Hem de durağan bir ekonomik hayatın içerisinde ekonomiye ne kadar katkı sunabiliriz, faydamız nasıl olur bu gayretin içerisindeyiz” diye konuştu.

Festival’in açılışına ve imza gününe katılan televizyon programcısı İkbal Gürpınar ise, “ Sirkeci Tren İstasyonu’ndayız. Burası çok tarihi bir mekan, geçmişte bütün gurbetçilerin burada ilk trene binip Almanya’ya gittiğini biliyoruz. Şuanda biz o acıların yaşandığı Sirkeci Tren Garı’nda hanımefendilere çok güzel bir alternatif ile bulunuyoruz. A’dan Z’ye bir kadını, bir evi ilgilendiren ne varsa burada bulmak mümkün. Özellikle tesettürlü hanımlar eskiden çok fazla güzel kıyafet bulamıyordu. Son 5 yıldır belki de bu sektör çok gelişti. Instagram’da çok fazla satış yapan insan var. Blogger’ların da bulunduğu markaların da çok uygun fiyata ürünlerini satabildiği bir mekan burası. 3 gün devam edecek fuar. Ben çok olumlu buluyorum. Hem insanlar arkadaşları ile bir araya geliyorlar hem çok istedikleri ama sezonda çok pahalıya buldukları ürünleri indirim ile alabiliyorlar. Kaynaşma oluyor, mutluyum” dedi.

Organizasyon’un düzenleyicilerinden olan girişimci iş kadını Hatice Küçük de, “Bizler tasarımcı ve modacı bayanların bir arada olduğu, butik tarzı bir festival yapmak istedik. Ufak çaplı yapalım dedik ama o kadar çok istek geldi ki sonra biz Sirkeci Tren Garı’nda tarihi bir mekanda buluşalım istedik. Sonra projemizi büyüttük. Ve şuan buradayız. Çok heyecanlıyım. Çok da mutluyum güzel arkadaşlarımız var burada. Aynı zamanda el işi, takı, tasarım yapan arkadaşlarımız var. Aynı zamanda bir sosyal projemiz de var bu festivalimizin içerisinde ‘Kelebek Çocuklarımız’ diye. Bu ‘Kelebek Çocuklarımız’a yardım kampanyamız da var. Açıkçası biz bu festivalimizde inşallah arkadaşlarımızın da katılımları ile çok mutlu bir şekilde ayrılacağız” ifadelerini kullandı.

Organizasyonun fahri destekçilerinden Doktor Hasan Gökçeoğlu, bu tarz festivallerin ülke ekonomisi adına çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Festivalimizin ülke ekonomisini canlandırmada, girişimcilerin ürünlerini sergilemesinde münbit bir mekan diyebiliriz. Tren garımızın bulunduğu alan itibariyle de tarihi bir atmosferi var. Bu atmosferde insanlar hem tarihi yaşarken hem de gündelik alışverişlerini çok ucuz bir şekilde elde edebilirler. Tüm halkımızı buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar