Fransız bankası ABD'ye rekor cezayı ödemeyi kabul etti

Fransa’nın en büyük bankalarından BNP Paribas, İran, Sudan ve Küba gibi ülkelere yönelik ekonomik ambargoları deldiğini kabul ederek, ABD’ye 8,9 milyar dolar ödemeyi kabul etti.Amekali yöneticiler ve BNP Paribas arasında aylarca süren görüşmeler...

Google Haberlere Abone ol
Fransız bankası ABD'ye rekor cezayı ödemeyi kabul etti

Fransa’nın en büyük bankalarından BNP Paribas, İran, Sudan ve Küba gibi ülkelere yönelik ekonomik ambargoları deldiğini kabul ederek, ABD’ye 8,9 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Amekali yöneticiler ve BNP Paribas arasında aylarca süren görüşmeler neticesinde alına kararda, Fransız bankasının suçunu kabul ettiği ve ödemeyi yaptığı belirtildi. Ayrıca BNP Paribas’nın bundan sonra aynı durumun yaşanmaması için yönetim kurulu raporlarını ABD Hazine Bakanlığı ile paylaşması kararı alındığı kaydedildi.

Fransa Bankacılık Düzenleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise BNP Paribas’nın cezanın beklenen sonuçlarının altından kalkabileceğine vurgu yapıldı. Ayrıca BNP Paribas Genel Müdürü Jean-Laurent Bonnafe de çalışanlara gönderdiği mektupta yaşadıkları bu zorluğun çizdikleri yol haritalarına bir etkisinin olmaması gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar