Fransa’dan 50 milyar Euro’luk tasarruf kararı

Fransa Meclisi, Sosyalist hükümetin öngördüğü 50 milyar Euro’luk tasarruf paketini onayladı. Fransız halkı 2017 yılına kadar acı reçeteyi uygulayacak.Ekonomik krizin etkili olduğu Fransa’da hükümet tasarruf tedbirlerini artırma kararı...

Google Haberlere Abone ol
Fransa’dan 50 milyar Euro’luk tasarruf kararı

Fransa Meclisi, Sosyalist hükümetin öngördüğü 50 milyar Euro’luk tasarruf paketini onayladı. Fransız halkı 2017 yılına kadar acı reçeteyi uygulayacak.

Ekonomik krizin etkili olduğu Fransa’da hükümet tasarruf tedbirlerini artırma kararı aldı. Almanya’dan sonra Euro Bölgesi’nin ikinci büyük ekonomisi olan Fransa’da ekonominin yeniden düze çıkarılması için Soyalist hükümet tarafından hazırlanan tasarı meclisten onay aldı.

François Hollande liderliğindeki Sosyalistler, bütçe açığını Avrupa Birliği’nde üst sınır olan yüzde 3 barajının altına çekebilmek için 2017 yılına kadar 50 milyar Euro’luk kemer sıkma paketini uygulamaya koyacak.

Yapılan oylamada tasarruf paketine 265 milletvekili onay verirken, pakete karşı çıkanların sayısı ise 232 oldu. Hollonde’ın partisinden 41 milletvekilinin de paket aleyhinde oy kullandığı haber verildi.

Fransa uzun süredir ağır bir borçlanma, yüksek seyreden işsizlik ve ulusal ekonominin gerilemesine karşı mücadele veriyordu. CİHAN

Yorumlar