"Forum İstanbul 2016”

- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: - “Balıkesir konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle 2023 hedeflerinde daha büyük roller üstlenmeye adaydır" - “Bandırma’nın batısındaki yeni sanayi alanı, 250 bin kişilik yeni istihdam ve 1 milyon nüfuslu bir Bandırma projeksiyonu ortaya koyuyor"

Google Haberlere Abone ol
"Forum İstanbul 2016”

İSTANBUL (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle 2023 hedeflerinde daha büyük roller üstlenmeye adaydır.” dedi.

Uğur, "Forum İstanbul 2016"nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, etkinlikte Anadolu kentlerine de yer verildiği için teşekkür ederek, “Istanbul, Türkiye’nin yükünü sırtlanıyor. Ekonomik üretkenlikte, katma değer üretiminde İstanbul diğer illerle kıyaslanmayacak bir fark ortaya koyuyor. Ancak, Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsüne dair sorumlulukta Istanbul’a bu denli yüklemek büyük haksızlık.” diye konuştu.

Konumu itibariyle Balıkesirin Marmara’daki tüm büyük ulaşım projelerinin kesişiminde bulunduğunu vurgulayan Uğur, "İzmir Körfez Geçiş Köprüsü ile İstanbul-İzmirOtoyolu, Çanakkale Köprüsü ,Yüksek Hızlı Tren Hatları ve hatta enerji nakil hatları Balıkesir’de kesişiyor. 3 havalimanı bulunan Balıkesir, Bandırma Limanı ile deniz taşımacılığında bir merkez iken güçlenen karayolu ve demiryolu bağlantıları ile Güney Marmara’da bir hub kent haline geliyor. İki üniversitenin bulunduğu Balıkesir, fiziksel, toplumsal ve enformatik olarak hub kent kimliğinin içini tam olarak dolduruyor.” bilgilerini paylaştı.

Uğur, Balıkesiri 2023’e hazırladıklarını belirterek, "Öncelikle bütün Balıkesir genelinde halihazır haritalarımızı tamamladık. Jeolojik etütlerimiz bitmek üzere. Kıyılarımızda batımetrik ve oşinografik ölçümleri tamamlıyoruz. Tüm hazine ve belediye mülkiyetlerini GIS ortamına işlemiş durumdayız. Tüm bu potansiyelleri, özel sektörün ilgisini çekecek, birbirini tetikleyecek projeler halinde üçüncü boyuta taşıyoruz. Hedefimiz, potansiyeli realize ederken, özel sektöre yeni yatırım sahaları açmak, öte yandan kamu mülklerine değer katarak bütçemizi güçlendirmekdir. Balıkesir konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile 2023 hedeflerinde daha büyük roller üstlenmeye aday ve Büyükşehir olarak bunun hazırlığını yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


- "Bandırma’nın batısındaki yeni sanayi alanına 250 bin kişilik yeni istihdam"


Bandırma'nın mevcut haliyle karayolu, demiryolu ve liman bağlantılarıyla bir sanayi ve lojistik şehri olduğunu vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

“Bandırma’nın batısında Port of Rotterdam ile geliştirdiğimiz yeni sanayi alanı, 250 bin kişilik yeni istihdam ve 1 milyon nüfuslu bir Bandırma projeksiyonu ortaya koyuyor. Landlord modeli ile, sanayicinin arsaya para bağlamadığı, işletmesine odaklandığı sektörel kümelenme alanları oluşturuyoruz. Altyapı ve sair hizmetlerin sanayiciye sunulduğu genişleyebilir sanayi modülleri, yatay ve düşey entegrasyon imkanı ile lojistik maliyetlerini minimize ederek çekici bir yatırım sahası haline gelecek. Elbette bugünden, sanayi gelişimini takip eden gecekondu timsali yapılaşmaya mahal vermemek adına, bu nüfusun yaşayacağı alanları planlıyor, tasarlıyor ve altyapı yatırımlarına hız veriyoruz."

-"Yerel yönetimler stratejik önem arz etmekte”

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı ve 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay ise günümüzde kentlerin yarıştığını belirterek, "Gelişmiş olan kentlere baktığımızda bir hikaye ve lider yatmakta. İnsan merkezli yapılan çalışmalar insanın sürdürebilir ve refah içinde yaşayabilmesini amaçlıyor. Sağlıksız kentleşmenin yönetilemediği noktalarda sosyal problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Yerel yönetimler stratejik önem arz etmekte.” dedi.


Yorumlar