Fitch Tayvan'ın kredi notunu yükseltti

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Tayvan'ın "A+" seviyesinde bulunan kredi notunu "AA-"ye yükseltti. Fitch'in internet...

Google Haberlere Abone ol
Fitch Tayvan'ın kredi notunu yükseltti

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Tayvan'ın "A+" seviyesinde bulunan kredi notunu "AA-"ye yükseltti.

Fitch'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Tayvan'ın uzun vadeli yerel ve döviz cinsinden kredi notunun "A+"dan "AA-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, kredi notunun yükseltilmesine gerekçe olarak, Tayvan'ın mali profilinin, düşük ekonomik büyümesinden kaynaklanan zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde gelişme kaydetmesi gösterildi.

Tayvan'ın geçen yılki büyümesinin yüzde 0,65 seviyesinde gerçekleşmesine karşın milli gelirinin yüzde 0,1'i kadar bütçe fazlası verdiğine işaret edilen açıklamada, "Bütçe dengesinin 2016'da resmi hedeflerden daha iyi düzeyde gerçekleşmesini bekliyoruz. Tahminlerimize göre, bu yıl Tayvan'ın milli gelirinin yüzde 0,7'si kadar bütçe açığı vermesini bekliyoruz." denildi.

Yorumlar