Finlandiya Büyükelçisi yatırım fırsatların görmek için Mersin'de

Finlandiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Büyükelçi Nina Vaskunlahti yatırıma yönelik araştırma yapmak üzere Mersin'e geldiğini kaydetti.    Finlandiya Büyükelçisi Nina...

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya Büyükelçisi yatırım fırsatların görmek için Mersin'de

Finlandiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Büyükelçi Nina Vaskunlahti yatırıma yönelik araştırma yapmak üzere Mersin'e geldiğini kaydetti.

    Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin Vali Güzeloğlu ziyaretine Finlandiya'nın Adana Mersin Hatay Fahri Konsolosu ve Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu'da eşlik etti.

Büyükelçi Vaskunlahti, ziyarette yaptığı konuşmada Mersin’de olmanın kendileri için güzel bir olay olduğunu söyledi. 2 yıldır Türkiye’de bulunduğunu ifade eden Vaskunlahti, "İş arkadaşım Mikason ve Fahri Konsolosumuz Sayın Hüseyin Çomu ile beraber Valimizi ziyaret ettik. Ziyaretimizin sebebi yatırıma dönük araştırma yapmak ve Mersin’deki fırsatları yerinde görmek. Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Bilimleri Enstitüsü’nü de ziyaret edeceğiz. Tabii ki limanı da ziyaret edeceğiz. Valimize nezaketinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

    Vali Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu buluşmanın Türkiye ile Finlandiya arasında güzel bir başlangıç olmasını dilediğini ifade etti. Mersin’in dış ticaret, ekonomi ve tarım alanında Türkiye’nin çok büyük bir şehri olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Mersin’in geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği dış ticaret toplamı 25 milyar dolar. Mersin limanı da İstanbul’dan sonra Türkiye’nin işlem hacmi olarak en büyük 2’inci, Doğu Akdeniz’in ise en büyük limanı. Limanımızda geçtiğimiz yıl 1 milyon 600 bin milyon teu işlem hacmi gerçekleşti. 5 milyon yük hacmi ile 6 milyona yakın bir işlem hacmi var. Her geçen yıl dünya liman ticaret ortalamasının üzerinde bir ivmeyle büyüyor. Özellikle 3’üncü ülkelere dönük ticaret hacmindeki artış ile Mersin’i uluslar arası bir ticaret merkezi haline getiriyor. Yüzde 18’ini kapsıyor. Ortadoğu, Irak, Kuzey Irak ve Ön Asya’nın birçok noktası Mersin Limanı aracılığıyla ithalat ihracat gerçekleştiriyor.” şeklindeki konuştu.

    Güzeloğlu, Finlandiya’nın dış ticaret adına bu pazarlara açılması ve lojistik olarak ticaret gerçekleştirmesi için Mersin limanının çok stratejik bir partner ve çok doğru bir adres olduğunu dile getirdi. CİHAN

Yorumlar