Fındık fiyatı haftaya 13 liradan başladı

-Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yanıkoğlu: -"Gelecek günler için fiyat konusunda şimdiden bir değerlendirme yapmam mümkün değil. Hem de doğru olmaz. Bekleyip görmek gerekli"

Google Haberlere Abone ol
Fındık fiyatı haftaya 13 liradan başladı

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, serbest piyasada fındık fiyatı yeni haftaya 13 liradan başladığını söyledi.

Yanıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta bir kilogram fındık fiyatın 13 ila 13,5 lira arasında işlem gördüğünü belirtti.

Fındığın yeni haftaya fiyatında bir değişim olmadan başladığını vurgulayan Yanıkoğlu, "Geçen hafta fiyat piyasada 13 liradan kapatmıştı. Yeni haftaya da aynı rakamla başlanıldı. Gelecek günler için fiyat konusunda şimdiden bir değerlendirme yapmam mümkün değil. Hem de doğru olmaz. Bekleyip görmek gerekli." dedi.

Yanıkoğlu, fındık üreticilerine kafalarındaki fiyata göre ürünlerini değerlendirmeleri önerisinde bulundu.

Bazı çevrelerin üreticileri yanlış yönlendirdiğine işaret eden Yanıkoğlu, "Yüksek fiyat ifadeleri kullanarak çiftçinin bu yönde beklenti içerisine girmelerine neden olunuyor. Örneğin pazarda geçtiğimiz haftalarda fiyat 15 liraya yükselince, '20 lira' ifadeleri ortaya atılmış, üretici haklı olarak bu yönde beklentiye girmişti. Ama tam tersi bir süreç yaşandı ve ürün fiyatı geri geldi. Kaybeden çiftçimiz oldu. Benim üreticimize tavsiyemiz başkalarının değil, kendi düşüncelerine göre hareket etsinler. Kafalarındaki fiyat oluşunca fındıklarını değerlendirsinler" ifadesini kullandı.


Yorumlar