Fikri Işık: İmalat sanayindeki üretim artışı yatırımların hızlandığını gösterdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2013 Aralık ayında sanayi üretiminin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fikri Işık: İmalat sanayindeki üretim artışı yatırımların hızlandığını gösterdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2013 Aralık ayında sanayi üretiminin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Işık, artışın yatırımların hızlandığını gösterdiğini vurguladı.

Işık, sanayi üretimi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada sektörler açısından bakıldığında imalat sanayindeki üretim artışının tüm sektörlerin ortalamasından daha fazla olduğunu söz konusu verilerin Türkiye'de yatırımların da artık hızlandığını gösterdiğini belirtti.

Işık, “Aralık’ta elde edilen veriler, bize sanayi üretiminin, dolayısıyla da ülke ekonomisinin büyüdüğünü gösteriyor. Bu güçlü artış, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan bazı belirsizliklere rağmen, sanayicimizin geleceğe dönük güveninin devam ettiğini, bu nedenle hem üretimin hem de yatırımların sürdüğünü de gösteriyor. Bir başka deyişle sanayicimiz, Türkiye’nin istikrarına güveniyor, her şeye rağmen bu çalkantılı günlerden kesinlikle çıkacağına inanıyor.” dedi.

"SANAYİDE ÜRETİM ARTIŞI TÜM SEKTÖRLERİN ORTALAMASINDAN FAZLA OLMUŞTUR"

Aralık ayında sermaye malı üretiminin yüzde 10’dan daha fazla büyüdüğünü kaydeden Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Sektörler açısından bakıldığında imalat sanayindeki üretim artışı tüm sektörlerin ortalamasından daha fazla olmuştur. Bu veriler, ülkemizde yatırımların da artık hızlandığını söylüyor. 2013 yılı sanayi üretimi, 2013 yılında ülke ekonomisinin yüzde 4 civarında bir büyüme yakalayacağını teyit ediyor. Aynı zamanda bu veriler, sanayicilerimizin 2014 yılı için beklentilerinin olumlu olduğunu ve yatırım yapmaya devam ettiklerinin bir göstergesidir. Türkiye 2014 yılında da büyümeye devam edecektir. Büyümenin kompozisyonunda ise bazı değişimler olacak ve 2013 yılından farklı olarak, 2014 yılında ihracat büyümeye daha fazla katkı verecektir. Ayrıca, hem ihracat pazarlarında büyüme eğilimleri hem de ertelenmiş yatırım talebi bu yıl yatırımlarda da bir artış olmasına yol açacaktır. Hükümetimiz hiçbir zaman popülist yaklaşımlara izin vermemiş ve ekonominin gereklerini yerine getirmiştir. Bu özgüvenle orta vadeli program hazırlanmış, birçok ülkenin yarınını göremediği dönemlerde sanayicisine ve yatırımcısına ışık tutmuştur. Sanayicimiz de bu istikrara güveniyor, bu istikrar ile birlikte daha çok üretmeye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı vermeye devam ediyor."
CİHAN

Yorumlar