Fiber internet alt yapısına Konya ve Diyarbakır'ı da ekledi

Turkcell Superonline, internet, ses ve görüntü hizmetleri sunan Metronet’i satın almak üzere pay devir sözleşmesi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Fiber internet alt yapısına Konya ve Diyarbakır'ı da ekledi

Turkcell Superonline, internet, ses ve görüntü hizmetleri sunan Metronet’i satın almak üzere pay devir sözleşmesi imzaladı. Şirket bu sayede bugüne kadar fiber internet hizmeti götürdüğü 12 il arasına Konya ve Diyarbakır'ı da eklemiş olacak.

Turkcell Superonline, her türlü telekomünikasyon hizmeti verilmesi, ilgili altyapıların kurulması ve işletilmesi alanında faaliyet gösteren Metronet’in hisselerinin tamamını satın almak üzere anlaştı. İmzalanan sözleşme kapsamında düzenleyici kurumlardan gerekli onayların tamamlanmasının ardından Metronet’in bütün altyapı ve hizmetleri Turkcell Superonline bünyesine dahil olacak. Pay Devir Sözleşmesine göre, Metronet’in satış bedeli 29 milyon TL olarak belirlendi. 2013 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre 1 milyon 570 bin ev ve işyerinin kapısına kadar fiber internet hizmeti sunan Turkcell Superonline, Metronet’in altyapı dönüşümünün tamamlanmasının ardından bu rakama 100 bin yeni noktayı dahil edecek.

“HİZMET ALANIMIZ VE ÇEŞİTLİLİĞİMİZ ARTACAK”

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Turkcell Superonline olarak bugüne kadar doğru yerlerde doğru yatırımlar yaptık. Bugün de müşterilerimiz için hizmet alanımızı ve çeşitliliğimizi artıracak bir satın almaya imza attık. Gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından Metronet’in fiber altyapısı ile tüm telekomünikasyon hizmetleri Turkcell Superonline bünyesine dahil olacak. Konsolidasyona açık görünen telekomünikasyon sektöründe fırsatları yakından takip ederek akılcı satın almalarla inorganik olarak da büyümemizi sürdüreceğiz. Türkiye'de fiber internet pazarının lideri olarak hem pazar payımızı artırmaya hem de ülkemiz ve müşterilerimiz için değer yaratmaya devam edeceğiz.”

6 YILDA 5 SATIN ALMA

Turkcell Grubu’nun 2007 yılında fiber yatırımlara başlama kararı almasının ardından o dönemde Tellcom adı altında faaliyetlerini yürüten şirket, 2008 yılında ilk satın almasını gerçekleştirdi. Sabancı Telekom’u satın alarak, kurumsal segmentte varlığını güçlendiren şirket, 2009 yılında Tellcom-Superonline birleşmesi ile altyapı tarafındaki gücüne Superonline markasını ekledi. Kasım 2011’de Global İletişim’i bünyesine katan Turkcell Superonline, bu şekilde kurumsal müşterilere sunulan bulut bilişim, veri merkezi ve ileri güvenlik çözümleri gibi bütünleşik telekom hizmetlerini zenginleştirdi. Geçen yıl ise Deksarnet’i satın alarak, hem uydu haberleşme altyapısını güçlendirdi hem de hizmet çeşitliliğini artırdı.
CİHAN

Yorumlar