Fiat Egea ailesi, Bursa OtoShow'da

- Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç: - "Egea Station Wagon (SW) modelimizden de beklentimiz büyük. Kompakt station wagon pazarı yıllık bin 500 adet civarında büyüklüğe sahip, Fiat Egea Station Wagon ile pazarı ikiye katlamayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Fiat Egea ailesi, Bursa OtoShow'da

BURSA (AA) - Fiat Egea ailesi, Bursa 9. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nda (Bursa OtoShow 2016) sergileniyor.

Fiat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarda geniş model yelpazesiyle yer alan firma, ürün geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı, tarihi bir yatırımla hayata geçen Egea ailesinin tüm versiyonlarını Bursa'da ilk kez bir arada ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen yerli modelleriyle dikkatleri çeken Fiat, markasını global pazarlarda çok etkin bir noktaya taşıyan Egea ailesinin yanı sıra hafif ticaride segmentinin lideri Doblo, Fiorino, fonksiyonel pikap modeli Fullback ile 500 model ailesine uzanan geniş ürün yelpazesiyle dikkati çekti.

Fuarda, Türkiye otomotiv sanayinin yakın dönemdeki en önemli projelerinden biri olarak kabul gören Egea ailesinin yanı sıra, ticari araçlarda 100 yılı aşkındır varlığını pek çok başarılı modelle ispat eden Fiat'ın orta boy pikap pazarındaki güçlü rekabete katılan "fullback" modeli de yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Fiat Egea'nın ekim ayı sonu itibarıyla Türkiye'de en çok tercih edilen model olduğunu belirtti.

Talepten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aytaç, "Ailenin dizel otomatik versiyonlarının devreye girmesiyle daha da fazla talep almaya başladık. Satış rakamımız, ekim sonu itibarıyla 76 bin adede ulaştı. Bugün Bursalılar ile buluşturduğumuz Egea Station Wagon (SW) modelimizden de beklentimiz büyük. Kompakt station wagon pazarı yıllık bin 500 adet civarında büyüklüğe sahip, Fiat Egea Station Wagon ile pazarı ikiye katlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar