FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- New York'da bir grup, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

NEW YORK (AA) - FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi New York'da protesto edildi.

Türkiye, Mısır, Suriye, Filistin, Azerbaycan, Tacikistan ve ABD'li yüzlerce vatandaşdan oluşan grup, Times Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı gösteri yaptı. Gruptakiler, demokrasi, milli irade, anayasa ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attı.

New York Şehir Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olan Samy Ahmed, AA muhabirine yapığı açıklamada, darbe girişimine bulunan askerlerle ilgili olarak "Silahlarını, kendi vatandaşlarını korumak yerine, onları öldürmek için kullanıyorlar. Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı darbe yapmaya çalıştılar. Elhamdülillah, özgürlük, demokrasi, sosyal adalet ve insan haklarını destekleyen bütün insanlar bu meydanda Türkiye'yi desteklemeye geldi." dedi.

ABD'de ticaret üzerine bir danışmanlık firması sahibi Ahmet Yiğit de darbe girişimini ilk duyduğunda şok olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Amerika'da okumuş bir öğrenci olarak insanların burada bilim üzerine kendilerini yetiştirdiklerini söyleyebilirim. Bu darbe girişiminde bulunan askerler kimlerse, artık kafalarının değişmesi lazım. Türkiye gelişmekte ve çok güzel yerlere gelmekte. Bazıları bunları çekemiyor. Biz burada yaşayan Türkler olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız."

Aktivist İbrahim Kurtuluş da (47) grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, ABD hükümetini Türkiye'ye destek olmaya davet etti.

Her türlü darbe girişimine karşı olduğunu belirten Kurtuluş, "Türkiye'nin ordusu gasbedilmiştir." yorumunu yaptı.

Kurtuluş, Türkiye'de kalıcı istikrarın demokratik bir siyasi düzene bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Türk ordusunu, en hızlı şekilde bütün otoritesini serbest ve demokratik bir biçimde seçilmiş sivil hükümete devretmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar