FETÖ'nün darbe girişimine iş dünyasından tepkiler

- Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: - "Boyner Grup olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza ve çalışmalarımız ara vermeden, güçle ve inançla devam edeceğiz" - Kale Grubu Başkanı Okyay: - "Kale Grubunun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecektir" - Eczacıbaşı Topluluğu: - "Anayasal düzene ve demokrasiye karşı girişilen müdahale sırasında, devletimizin tüm yönetim kademelerinin, parlamenterlerimizin, güvenlik güçlerimizin, basınımızın ve demokrasiye sahip çıkan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte vatandaşlarımızın gösterdikleri irade, birlik ve bütünlüğümüzün en büyük güvencesidir"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine iş dünyasından tepkiler

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, grup olarak ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarına ve çalışmalarına ara vermeden, güçle ve inançla devam edeceklerini kaydetti.

Boyner, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin çalışanlarına, tedarikçilerine, iş ortaklarına ve kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde askeri darbelerin ülkenin demokratik gelişimine, iç barışına ve hukuk devletine en büyük zararı verdiğini bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimine halkın, devletin ve sivil kurumların gösterdiği direncin, ülkenin demokrasiye, iç huzura ve hukuk devletine sahip çıkması adına büyük bir kazanım olduğunu aktaran Boyner, "Bugünlerin akıl ve sağduyu ile aşılması, barış ve huzur dolu günler getirecektir. Demokrasi şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz, Boyner Grup olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza ve çalışmalarımız ara vermeden, güçle ve inançla devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Tüm varlığımızla ülkemiz ve aziz milletimizin hizmetindeyiz"


Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 15 Temmuz akşamı, şerefli ordunun içinde yolunu kaybetmiş bir grubun demokrasiye, ülkenin birlik ve beraberliğine karşı bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu anımsatarak, milletin dik duruşu, halkın oylarıyla seçilmiş hükümetin dirayeti, güvenlik birimlerinin olağanüstü gayreti ve tüm kurumlarının büyük desteğiyle bu kalkışmanın savuşturulduğunu aktardı.

"İnancımız odur ki; ülkemizde demokrasiyi ve millet iradesini askıya alan, her anlamda tarifsiz acılara neden olan darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" ifadesini kullanan Okyay, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği parlak bir hukuk devleti olduğunu bildirdi.

Okyay, demokrasiye inanan ve daima insanı merkeze koyan anlayışın temsilcisi bir grup olarak bu zor dönemde cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkan yüce milletin ve devletin yanında olmaktan şeref duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kale Grubunun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecektir. Grubumuzun kurucusu ve onursal başkanımız merhum Hacı İbrahim Bodur'un Çanakkale ruhuyla başlattığı üretim yolculuğu aynı ruh ve heyecanla hızlanarak büyüyecektir. Tüm varlığımızla ülkemiz ve aziz milletimizin hizmetindeyiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize sabır ve metanet dileriz."


- "Bu badireden daha güçlü çıkılacak"


Eczacıbaşı Topluluğundan yapılan açıklamada ise demokrasinin ilke ve kurumlarına yönelik kanun dışı her türlü girişimin kınandığı belirtilerek, toplumsal refah ve huzurun ancak, hukukun üstünlüğü, milletin egemenliği ve demokrasiye bağlılıkla gerçekleştirilebileceğine yürekten inanıldığı vurgulandı.

Açıklamada, "Anayasal düzene ve demokrasiye karşı girişilen müdahale sırasında, devletimizin tüm yönetim kademelerinin, parlamenterlerimizin, güvenlik güçlerimizin, basınımızın ve demokrasiye sahip çıkan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte vatandaşlarımızın gösterdikleri irade, birlik ve bütünlüğümüzün en büyük güvencesidir." denildi.

Türkiye'nin sağduyu ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu badireden daha da güçlü şekilde çıkacağının aktarıldığı açıklamada, "Olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadesine yer verildi.

Yorumlar