FETÖ kapsamında kiralık kasalara da el kondu

FETÖ kapsamında örgütle bağlantılı şirketlerin mal varlıklarına el konuyor.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ kapsamında kiralık kasalara da el kondu
Maliye Bakanlığı , İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nca FETÖ'ye yakın şirketlere "terörizmin finansmanı" kapsamında ilk etapta örgütle doğrudan bağlantılı 4 bini aşkın şirketin hesapları bloke edildi, kiralık kasaları da dâhil mallarına el konuluyor.

Maliye Bakanlığı da, İçişleri Bakanlığı ve istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ışığında örgüte para transferinde rol oynayan şirketleri bir bir ortaya çıkardı. Yaklaşık 150 milyar dolarlık mali büyüklükten söz edilen Paralel Devlet Yapılanması'nın finans ayağını tamamen çökertmeye yönelik adımlar atılıyor.

FETÖ örgütüne tamamen ya da dolaylı olarak finans desteği sağladığı tespit edilen şirketler ve yöneticileri  hakkında teröre yardım ve yataklık suçlamalarından dava açılacak.

Paravan şirketler aracılığı ile yürütülen global bağlantılarında ortaya çıkarılacağı araştırma kapsamında dolaylı ya da direk bağlantılı oldukları tespit edilen şirketlerin kasaları, mal varlıkları ve bütün gayrimenkullerine el konulacak.

FETÖ bağlantılarının ve para akışının tüm bağlantılarını araştırmak için özel bir ekip kuruldu şimdiye kadar netleşen yurtdışı vakıf, dernek, örgüt birimlerine para aktarmada rol oynayan işadamı sayısının 200'e ulaştığı belirtiliyor.

 

Yorumlar