Fatma Semiz ANGİAD'ın yeni başkanı

Ankara Genç İşadamları Derneği’nin (ANGİAD) kongresinde başkanlığa, tanınmış iş kadını Fatma Semiz seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Semiz ANGİAD'ın yeni başkanı

Ankara Genç İşadamları Derneği’nin (ANGİAD) kongresinde başkanlığa, tanınmış iş kadını Fatma Semiz seçildi. Semiz, ANGİAD tarihinin ilk kadın başkanı unvanına sahip oldu.

ANGİAD'in 12. Dönem Olağan Genel Kurulu Rixos Otel’de gerçekleşti. Mevcut başkan Abdullah Değer’in yanı sıra, uzun yıllar derneğin yönetim kademelerinde görev yapan Fatma Semiz ve Av. Ahmet Münir Yaşar’ın başkanlık için yarıştığı kongreye üyeler büyük ilgi gösterdi. Genel kurulda başkan adayları birlik ve beraberlik mesajları verirken, ANGİAD tarihinin ilk kadın başkan adayı Fatma Semiz, 162 oy alarak derneğin ilk kadın başkanı seçildi. Ahmet Münir Yaşar 136, Abdullah Değer ise 126 oy alabildi.

Başkan Semiz yeni yönetiminde kendisi dışında 12 kadına daha görev vererek, kadın temsil oranını yüksek tuttu. ANGİAD’ın yeni yönetim kurulu üyelerinin Fatma Semiz’le birlikte derneğe yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

2001 yılından bu yana başkan yardımcılığı ve Kadın Platformu Başkanlığı dahil ANGİAD’ın çeşitli kademelerinde görev alan Fatma Semiz, derneğin 22 yıllık tarihinin ilk kadın başkanı unvanını kazandı. İş hayatında, başarı ve vizyonun daha önemli olduğunu ifade eden Semiz, kadınların pozitif olsa bile ayrımcılığa tabi tutulmasına karşı çıkan bir isim.

Seçim sonrası ilk değerlendirmesini yapan ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, kongre sonucunun hem dernek camiasına hem de iş dünyası ve Ankara’ya hayırlı olması dileğinde bulundu. Kendisine ve ekibine inanan, güvenen ve bunu oyları ile gösteren üyelere teşekkür eden Başkan Semiz, şöyle dedi: “Bugün sadece Ankara’nın değil, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan, tüm kurumlara örnek bir yapıda bulunan ANGİAD’ta, ‘ilk kadın başkanı’ sıfatıyla görev alacak olmanın gururunu yaşıyorum. Kongre sürecinde çok çalıştık, çok yorulduk. Ama arkadaşlarımıza kendimizi ve projelerimizi iyi anlattığımızı, kongre sonucunda gördük. ANGİAD’ta şimdi yeni bir dönem başlıyor. Başta ANGİAD üyelerine faydalı çalışmalar yapmak ve bu kentin yaşamına katma değer sağlayabilmek adına güzel işler yapacağız. Üyelerimizle el ele vererek, bir gönül köprüsü oluşturarak, projelerimizi yaşama geçireceğiz” diye konuştu.

Ankaralı genç işadamlarına başkan seçilen Fatma Semiz’in yönetim kurulunda; Ali Altındal, Dr. Gökçen Erdoğan, Hayri Bulut, Metin Dolgun, Özgün Ezgi Cömert, İpek Harmanlı, Emre Altındağ, Ömer Karakoç, O. Özgün Can, Pınar Özcan, Şanser Kadooğlu, Arda Aydın, Cevdet Ağaçlı, Fatih İlci, Fatih Tanrıkulu, Çağrı Acı, Selin Açık, Adem Akın, Hüseyin Aksan, Evren Ayakın, Savaş Baytok, Kağan Bezcier, Alya Özge Çakmak, Emrah Değirmenci, M. Helin Fırat, Recep Gayret, Gözde Gez, İlkay Uyar Kaba, Serkan Kalender, Oğuzhan Kara, Mehmet Kaya, Sami Koçak, İsa Kofraz, Cem Lale, Cemil Lale, Hasan Lale, Atay Maç, Leyla Nasıroğlu, Orhan Seha Okay, E. Mustafa Orhun, Serkan Özleme, Seden Savaşkan, Melih Fer Solmaz, Eda Tekin, Ali Tezdiğ, M. Umut Yıldırım, H. Ali Yücel ve Mustafa Acar yer aldı. CİHAN

Yorumlar