Faruk Çelik: Bütçeye seçim için 15 milyar ayırmadık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ileri sürdüğü gibi yerel seçimler için 15 liralık bir kaynak ayırmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Çelik: Bütçeye seçim için 15 milyar ayırmadık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ileri sürdüğü gibi yerel seçimler için 15 liralık bir kaynak ayırmadıklarını söyledi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 25. Genel Kurulu toplandı. Toplantıya anamuhalefet partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Kılıçdaroğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Bakan Çelik, konuşmasında daha çok muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun hükümetin yerel seçimler için bütçeden 15 milyar lira ayırdığı yönündeki eleştirilerine şöyle karşılık verdi:

"Genel Başkan, yerel seçimler için 15 milyar lirayı ayırdığımızı söyledi. Çok şaşırdım, bahsedilen rakam büyük bir rakamdı. O konuşma yaparken ben Maliye Bakanını aradım. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Yani söz konusu para çok büyük bir para, 3 ay için bunun plan ve bütçesini yapmak imkansız."

Kılıçdaroğlu’nun medyanın özgür olmadığı eleştirisine de karşılık Bakan Çelik, “Geçmişte çok farklıymış gibi davranmayalım, önceden basın çok mu özgürdü.” ifadelerini kullandı.

"HÜR TEŞEBBÜS DEMOKRASİNİN OLDUĞU ÜLKELERDE YEŞERİR"

Hür teşebbüsün, demokrasinin olduğu ülkelerde yeşerdiğini vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Biz özel teşebbüs odaklı kalkınmayı hedefledik. Hür teşebbüs, demokrasinin olduğu ülkelerde yeşerir.” şeklinde konuştu. “Seçim derdi biter, geçim derdi bitmez.” diyen Çelik, seçim ekonomisi uygulamayacaklarını da belirtti.

"KIDEM TAZMİNATI İŞÇİNİN LEHİNEDİR"

Çelik, kıdem tazminatı konusunda da bu fonun diğerleri gibi olmadığını ifade ederek, "Kıdem tazminatı tasarruf fonu gibi değil. Bireysel fondur. Çalışan işçinin adına ödenir, bireysel fon Faruk Çelik adına benim hesabıma yatacak. Bu sistem bu açıdan işçi açısından önemli." dedi. Kıdem tazminatı konusunda tartışmaya ve diyaloğa açık olduklarını vurgulayan Çelik, bu konunun sadece işçi açısından değil işveren açısından da önemli olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar