EYT mağdurları için soru önergesi verildi? Zehra Zümrüt Selçuk yanıtlayacak

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) büyük mağduriyeti için Meclis'e soru önergesi verdi. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı olarak yanıtlayacak. 

Google Haberlere Abone ol
EYT mağdurları için soru önergesi verildi? Zehra Zümrüt Selçuk yanıtlayacak

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından EYT mağdurları için verilen soru önergesini Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı olarak yanıtlayacak. 

Arzu Erdem tarafından EYT mağdurları için verilen soru önergesi direkt olarak konunun bir numaralı muhatabı olan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk' a yazıldı. Selçuk soru önergesini yazılı olarak yanıtlayacak.

EYT Bekleyen Kişi Sayısı Ne Kadar?

Arzu Erdem tarafından verilen kanun teklifi büyük yankı uyandırmıştı. Kanun teklifinin ardından bu seferde Arzu Erdem tarafından EYT içni soru önergesi verildi. Soru önergesi içerisinde 4 önemli soru yer aldı. Bunlar;

  1. Ülkemizde şu anda prim günü ve sigortalılık süresi dolduğu halde yaşı beklediği için emekli olamayanların sayısı kayıtlarınızda ne olarak kaçtır?
  2. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan emeklilik için gerekli hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısını doldurdukları halde yaş şartını dolduramayanlarla ilgili bir çalışmanız var mıdır? Varsa ne aşamadadır?
  3. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme yapılması halinde 2018 yılı fiyatlarıyla aktüeryal maliyeti tutarı ne kadar olacaktır?
  4. 2018 yılı içerisinde bu konuda mağduriyet yaşayanlar için bir müjde vermeyi planlıyor musunuz?

EYT Mağduru Ne Demek, EYT Mağdurları Kaç Kişi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kelimelerinin ilk harflerinden oluşan EYT emekli olmak için aranılan sigorta prim gün sayası ve sigortalılık süresi dolmasına rağmen getirilen yaş sınırını nedeni ile emekli olamayan kişileri kapsamaktadır.

Yorumlar

Umut Sayın devlet bahçeli emeklilik te yaş bekleyenler için cumhur ittifakı olarak söz verdi eyt çözülecek diye