EXPO'ya davet edilen ülkelerden 18'i 'evet', 10'u 'hayır' cevabı verdi

Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek botanik EXPO'ya aralarında Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan'ın da bulunduğu 18 ülkeden olumlu cevap geldi.     EXPO 2016 Antalya'ya katılması için 188 ülkeye yapılan davetten 48'ine...

Google Haberlere Abone ol
EXPO'ya davet edilen ülkelerden 18'i 'evet', 10'u 'hayır' cevabı verdi

Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek botanik EXPO'ya aralarında Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan'ın da bulunduğu 18 ülkeden olumlu cevap geldi.

    EXPO 2016 Antalya'ya katılması için 188 ülkeye yapılan davetten 48'ine cevap geldi. Bu ülkelerden 10'u katılım formu göndererek katılacağını resmen bildirdi. 8 ülke katılacağını bildirip henüz resmi katılım belgesini göndermedi. 10 ülke ise olumsuz görüş bildirdi.

    EXPO daveti yapılan ülkelerden 20'si ile görüşmeler devam ederken, ilkin olumsuz görüş bildiren Belçika ile görüşmeler yeniden başladı. Görüşmeler sırasında ülkelerden gelen ilginç sorularla da karşılaşılıyor. Onlar arasında, "İnterneti nasıl vereceksiniz? Elektrik alacak mıyız? Para ödeyecek miyiz?" gibi sorular yer alıyor.

    Türkiye'nin davetine; Afganistan, Bulgaristan, Kamerun, Njier, Nepal, Moritanya, Pakistan, Vanuatu, Seyşeller, Sudan olumlu cevap verip, resmi katılım belgesini gönderdi. Olumlu cevap verip henüz resmi katılım belgesini göndermeyen ülkeler ise şunlar oldu: Japonya, Çin, Endonezya, Hindistan, Filistin, Güney Kore, Tacikistan, Yemen.

CİHAN

Yorumlar