EXPO'da ilk 'evet' diyen Çin oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya’ya davet edilen ülkeler arasında olumlu cevap veren ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti olduğunu söyledi.     EXPO 2016 Antalya’nın yedinci yönetim kurulu...

Google Haberlere Abone ol
EXPO'da ilk 'evet' diyen Çin oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya’ya davet edilen ülkeler arasında olumlu cevap veren ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

    EXPO 2016 Antalya’nın yedinci yönetim kurulu toplantısına katılmak için Antalya’ya gelen Bakan Mehdi Eker Aksu ilçesindeki EXPO alanı inceledi. Ardından yönetim kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. EXPO 2016 Antalya hazırlıklarının her alanda hızla devam ettiğini belirten Bakan Eker, bunlardan birinin de 188 ülkenin davet edilmesi olduğunu söyledi. Davetlerine 48 ülkeden cevap aldıklarını ifade eden Eker, EXPO 2016’ya katılacağını bildiren ilk ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti olduğunu dile getirdi. Eker, 20 ülkeyle görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi.

    Bakan Mehdi Eker, "Antalya’ya, Türkiye’ye çok önemli değerler katacağına inandığımız EXPO 2016 Antalya’nın inşallah zamanında bütün inşaat, altyapı, üst yapı faaliyetleri yapılıp, proje unsurlarıyla birlikte, yani kulesi, göleti, tepesi, ağaçlandırılması, sergi alanlarıyla birlikte, sosyal donatı alanları bunların hepsinin tamamlanması bizim gece gündüz hassasiyetle takip ederek durduğumuz bir konu." diye konuştu.

    EXPO KULESİ İNŞAATI BAŞLIYOR

    Geçtiğimiz haziran ayında mimari proje yarışması sonuçlanan EXPO Kulesi hakkında da bilgi veren Bakan Eker, yapının inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti. 96 metre yüksekliğindeki kulenin 10-12 metre genişliğindeki bir gövde üzerine inşa edileceğini anlatan Eker, "Uygulaması önümüzdeki günlerde başlanacak." dedi.

    EXPO alanındaki inşaat çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Eker, 80 dekar büyüklüğündeki EXPO Göleti’nin taban yalıtımının tamamlandığını, alanı sel sularından koruyacak seddede toprak sıkıştırma çalışmasının devam ettiğini kaydederek "Alan içi bağlantı yolları, kanalizasyon, yağmur suyu, drenaj, sulama ve yangın suyu hattı, saha ve otopark alanı gibi altyapı ve meydan düzenleme çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.

    Bakan Eker, eskilerle birlikte 2 bin 500’e ulaşan alandaki ağaç sayısının yıl sonunda 20 bini bulacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar