Expo-2017 bayrağı Kazakistan’a geldi

Uluslararası Sergiler Bürosu(BIE), Expo-2017 bayrağını Kazakistan’a teslim etti.Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve beraberindeki heyet Paris’te yapılan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) 155. Genel Kurul oturuma katıldı. Oturum...

Google Haberlere Abone ol
Expo-2017 bayrağı Kazakistan’a geldi

Uluslararası Sergiler Bürosu(BIE), Expo-2017 bayrağını Kazakistan’a teslim etti.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve beraberindeki heyet Paris’te yapılan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) 155. Genel Kurul oturuma katıldı. Oturum sonrasında düzenlenen törende BIE’nin resmi bayrağı Expo-2017'nin düzenleneceği Kazak heyetine teslim edildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Rapil Zhoshybayev ve Astana Expo-2017 Yönetim Kurulu Başkanı Talgat Yermegiyaev’in de hazır bulunduğu törende BIE Başkanı Ferdinand Nagy ve BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales örgütün bayrağını Kazakistan heyetine teslim etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Expo-2017’ye ayrı bir önem verdiğini ve tüm insanlık için önemli olan ‘Yeşil Enerji’ temasının seçildiğini hatırlatan İdrisov, Kazakistan’ın Astana Expo-2017 ile alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve kullanımı için önemli bir katkı yapmayı amaçladığını, ayrıca dünyanın en iyi teknolojileri ve enerji tasarrufu programlarını teşvik etmek için önemli bir fırsat olacağını vurguladı.

Kazakistan’a getirilen bayrak bugün Akmolla Eyaleti’ne bağlı Borabay tatil merkezinde 27.si düzenlenen Yabancı Yatırımcılar Konseyi Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e takdim edildi. Nazarbayev, Kazakistan’ın BIE’de kayıt dosyasını başarılı bir şekilde savunduğunu ve bu bayrağın da BIE ve üye ülkelerin Kazakistan’a olan güveninin sembolü olduğunu vurguladı.

Expo bayrağının Kazakistan’a teslim edilmesiyle Kazakistan Astana Expo-2017 ile alakalı olarak resmi ihaleler ve anlaşmalar yapabilecek.

CİHAN

Yorumlar