Eximbank Genel Müdürlüğüne Yıldırım getirildi

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Eximbank Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Ekonomi...

Google Haberlere Abone ol
Eximbank Genel Müdürlüğüne Yıldırım getirildi

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Eximbank Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin başdanışmanı olan Yıldırım, Eximbank Genel Müdür Vekili görevine getirildi.

2014 - 2015 yıllarında Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yıldırım, 1959 yılında Denizli'de doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Yıldırım, ABD'de Vanderbilt Üniversitesinde ekonomi yüksek lisansı yaptı.

Yıldırım, 1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığında çeşitli görevlerde bulundu. 1996'da Maliye Bakanlığında Daire Başkanı iken, istifa eden Yıldırım, EGS Grubu'na mali işler koordinatörü olarak geçti.

Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Yıldırım, 2003'te Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirildi.

Yıldırım, 2006-2010 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Şirketi ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim AŞ firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odasında Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsasında Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce biliyor.

Yorumlar