Eurogroup 9 Mayıs'ta Yunanistan için toplanıyor

Avro bölgesi maliye bakanları (Eurogroup) 9 Mayıs günü Yunanistan gündemiyle olağanüstü bir toplantı düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Eurogroup 9 Mayıs'ta Yunanistan için toplanıyor
Yunanistan Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem Maliye Bakanı Öklid Çakalatos'u dün gece geç saatlerde arayarak toplantı tarihini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da ABD Maliye Bakanı Jacob Lew ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi.
Olağanüstü toplantıda, Yunanistan'ın kurtarma paketine ilişkin gerçekleştirmesi beklenen reformların gözden geçirme sürecinin tamamlanması öngörülüyor.

Yunanistan ve kreditörleri arasındaki görüşmeler, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ülkeden beklenen mali hedeflere ulaşmaması halinde devreye girecek ihtiyati tedbirler talep etmesi üzerine çıkmaza girmişti.

Borç batağındaki Yunanistan ile kreditör kuruluşlar Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve IMF arasındaki 86 milyar avroluk kurtarma paketine yönelik gözden geçirme süreci, kredi dilimlerini serbest bırakmak için gerekli reformlara ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle aylardır devam ediyor.

Yorumlar