Etiyopyalı bakanlar Türk işadamlarını yatırıma davet etti

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından başbakanlık binasında düzenlenen ‘Etiyopya Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılan bakanlar, Etiyopya’nın yeni yatırımlar için önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Etiyopyalı bakanlar Türk işadamlarını yatırıma davet etti

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından başbakanlık binasında düzenlenen ‘Etiyopya Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılan bakanlar, Etiyopya’nın yeni yatırımlar için önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Forum kapsamında düzenlenen ‘Etiyopya’daki Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ temalı sunuma katılan Sanayi Bakanı Tadese Haile, Ekonomiden Sorumlu Dışişleri Bakanı Dewano Kedr ve Yatırım Ajansı Müdürü Aklilu Woldemariam, Türk işadamlarını ülkelerine daha çok yatırm yapmaya davet etti. Bakanlar, daha sonra işadamlarından gelen soruları cevapladı.

Sanayi Bakanı Tadese Haile, TUSKON’un kalabalık bir işadamı heyetiyle ülkelerine gelmiş olmasını takdir etiklerini ve buna büyük önem verdiklerini söyledi. Bakan Haile, hükümet olarak yatırımcının destekçisi olduklarını belirtti. Modernleşmeye ve bu konudaki yatırımlara öncelik verdiklerini dile getiren Bakan Haile, tercihlerinde daha çok üretim ve ihracata dönük faaliyetlerin olduğunu aktardı.

Ekonomiden sorumlu Bakan Kedr ise TUSKON toplantısına birçok bakanla iştirak ettiklerini ve amaçlarının daha verimli bir sonuca varmak olduğunu söyledi.

Etiyopya’daki yatırım potansiyeline ilişkin ek bir sunum yapan Etiyopya Yatırım Ajansı Müdürü Aklilu Woldemariam ise Etiyopya’nın önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Etiyopya’nın Afrika’ya açılmada sıçrama taşı ve köprü görevi gördüğünü belirten Woldemariam, sahip oldukları hava ve kara ulaşım ağları ve 90 milyonluk nüfus potansiyelleriyle önemli bir pazar olduklarını aktardı. Woldemariam, ülkelerinde tekstil, turizm, madencilik, hayvancılık, inşaat, tarım ve hayvancılık alanlarında önemli yatırım potansiyellerinin olduğunu dile getirdi.

Bu arada sunum sonunda TUSKON Başkanı Meral, günün anısına bakanlara plaket verdi.

CİHAN

Yorumlar