Esnafın hafta sonu ve tatil günündeki çalışma ruhsat harçları düşürüldü

Bakanlar Kurulu Kararı ile artırılan ve en çok esnaf ve sanatkarı ilgilendiren belediye vergi ve harçları yeniden düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Esnafın hafta sonu ve tatil günündeki çalışma ruhsat harçları düşürüldü

Bakanlar Kurulu Kararı ile artırılan ve en çok esnaf ve sanatkarı ilgilendiren belediye vergi ve harçları yeniden düzenlendi. Esnafın hafta sonu ve tatil günlerinde çalışma ruhsat harçları düşürüldü.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye Gelirleri Kanununda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu’na devredildiğini belirterek, en çok esnaf ve sanatkarı ilgilendiren vergi ve harçlara yapılan zamların girişimleri sonucu değiştirildiğini belirtti. Büyükşehirlerde esnafın harçlarını yüzde 500 artıran ve esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren kararın yeniden belirlendiğini kaydeden Palandöken, “Bakanlar Kurulu, yaptığımız başvurular sonucunda adil bir vergilendirme çalışması yaparak hem belediye gruplarına hem de işyeri metrekaresine göre vergi ve harçlarını yeniden belirlemiştir. Tarifelere baktığımızda esnaf ve sanatkarımız düşük seviyede harç ödeyecek gruplara girmektedir. Esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren karardan dönülmüş olması sevindiricidir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar