Eşinin Yerine İmza Atan Ünlü İş Adamı Hapse Girecek

Metrocity'nin ortağı Muammer Onur Ağım'ın 'resmi belgede sahtecilik' suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası, yargıtay tarafından onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
Eşinin Yerine İmza Atan Ünlü İş Adamı Hapse Girecek

Metrocity'nin ortağı meşhur işadamı Onur Ağım ile benzeri Burcu Ağım 2005 yılında boşanmak için dava açtı. Ancak boşanma davası sürerken ikili 2006'da diğer bir dava ile gene karşı karşıya geldi.

EŞİNİN YERİNE İMZA ATTI BAŞI YANDI

Bu davanın konusu ise resmi evrakta sahtecilik suçu. İddiaya göre, çiftin çocukları Anıl'ın ülke dışına gitmesi için eşlerden birinin diğerine muvafakat vesikası vermesi gerekti. Onur Ağım, sebebi ile hazırlatılan belgede benzeri Burcu Ağım'ın da imzası yer aldı. Ancak o dönemki benzeri bu belgedeki imzanın kendisine ilişkin olmadığını, düzmece olduğunu iddia ederek dava açtı.

İNCELEME ELE VERDİ

Yapılan araştırmalarda Bakırköy Noterliği sebebi ile hazırlanmakta olan belgenin altındaki imzanın Burcu Ağım (Özer) sebebi ile atılmadığı belirleme edildi.

SUÇU KABUL ETTİ

Bu belirleme üstüne işadamı Onur Ağım'a dava açıldı. Ağım ifadesinde imzayı kendisinin attığını doğruladı. Ağım savcılık ifadesinde, 'Eşimin fazla fazla işleri vardı. Onun yerine kendim imza attım. Olayda suç kastım yoktur' dedi.

SONRA ÇARK ETTİ

Ancak iş adamı mahkemedeki ifadesinde çark etti ve oğlunu ülke dışına götürmek için evrakların hazırlanması için uğraştığını belirterek, 'Noter işyerime geldi. Burcu Hanım da işyerimdeydi. İmzalar atılmadan evvela Burcu'nun telefonu çaldı. Konuşması epey uzadı. Burcu bana 'sen imzala Noter'e ver' dedi. Onun telkin ve rızasıyla noterin beklememesi için imza attım' dedi. Ağım'ın bu iddialarını benzeri Burcu Ağım (Özer) ise reddetti. İmzanın kendisine ilişkin olmadığını belirterek, 'Belgenin imzalanması için sanığa herhangi bir buyruk vermedim' dedi.

AVUKATTAN 'GERİ ZEKALI' SAVUNMASI

Sanık avukatı Kezban Hatemi'nin de savunması dikkat çekti. Onur Ağım'ın avukatı Hatemi 'Müvekkilimde hafif derecede zeka geriliği vardır. Müvekkilim böyle bir düzenek arasında olmasına fiilen olanak yoktur' diye savunma yaptı.

MAHKEME AFFETMEDİ

Ancak mahkeme sanığın ve avukatının savunmasına onur etmedi. Mahkeme sanık Ağım'a 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 sene 1 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY ONADI HAPİS YOLU GÖRÜNDÜ

Dosya sanık avukatlarının itirazı üstüne Yargıtay'a gitti. Yıllar devam eden incelemenin peşinden dava dosyası Yargıtay sebebi ile geçtiğimiz günlerde onaylandı ve iş adamına verilen 2 sene 1 ay hapis cezası kesinleşti. Bu karar ile hapishane yolu gözüken iş adamının kısa bir zaman de olsa hapse girmesi bekleniyor. Yargıtay sebebi ile onaylanan dosyanın mahalli mahkemeye gönderilmesinin peşinden infaz işlemlerine başlanacak. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar