ESİDEF üyesi işadamları, Sırbistan’dan anlaşmalarla döndü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrinde düzenlenen “Türkiye-Sırbistan Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
ESİDEF üyesi işadamları, Sırbistan’dan anlaşmalarla döndü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrinde düzenlenen “Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına katılan ESİDEF üyesi iş adamları anlaşmalarla döndü. Heyette Antalya, Çanakkale Biga, İzmir, Kütahya ve Uşak’ta faaliyet gösteren tarım, gıda, inşaat, yapı malzemeleri, mobilya, elektronik, medikal, yaş sebze meyve sektörlerinden 22 işadamı yer aldı. Üç günlük organizasyonun ikinci günü yapılan Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Yatırım Forumuna Sırbistan İç ve Dış Ticaret ve Telekomünikasyon Bakan Yardımcısı StevanNikcevic, Belgrad Ticaret Odası Başkanı Milan Jankoviç ve çeşitli sektörlerden 300 işadamı katıldı.

    Forumda konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, 2 ülke arasında çok eski tarihlere dayanan siyasi ve ekonomik ilişkilerin son yıllarda giderek önemini arttırdığını söyledi. 2 ülkenin birbirini ‘komşu ülke’ olarak gördüğünü, gerek uluslararası ilişkilerde gerekse ticari ilişkilerde işbirliği imkanlarını geliştirdiğini ifade eden Doğanata, “Güney-Doğu Avrupa, Avrupa’nın en yüksek büyüme oranına sahip bölgesi ve küresel olarak da en hızlı gelişen bölgesidir. Bu potansiyeli yerinde görerek değerlendirme fırsatı bulduk. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Sırbistan Türkiye İşadamları Derneği (SITA) olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    Forumda söz alan Sırbistan İç ve Dış Ticaret ve Telekomünikasyon Bakan Yardımcısı StevanNikcevic, de Türkiye ile ticaret hacminin 1 milyar Euro’nun üzerine çıkarmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu çerçevede Türk yatırımcıların, Sırbistan'a gelmeleri için çaba gösteriyoruz. Sırbistanlı firmalarının Türk firmalarıyla ortaklık kurmak için her zaman hazırdır. Sırbistan, Balkanlara ve Balkanlardan da Avrupa’ya açılan bir kapıdır. Tekrar ülkemize iş görüşmeleri için gelen ESİDEF heyetine hoş geldiniz diyor görüşmelerin olumlu neticelenmesini diliyorum.” Forumun ardından işadamları ikili iş görüşme masalarında kıyasıya pazarlıklar yaptı.

CİHAN

Yorumlar