ESİDEF: Ortaya çıkan tablo vahim, yanlış yapan hesabını vermeli

Üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile yansımaları, iş dünyasının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ESİDEF: Ortaya çıkan tablo vahim, yanlış yapan hesabını vermeli

Üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile yansımaları, iş dünyasının tepkisini çekmeye devam ediyor. Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde 39 dernek ve 12 bin 500 işadamını temsil eden Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), gelişmelerden endişe duyduklarını belirtti. ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, son günlerde ülkede yaşanan ve hukukun üstünlüğünü zedeleyici gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ortaya çıkan tabloyu vahim bulduklarını ifade eden Özkara, gelişmeler karşısında atılan adımların, ihracat yapan ve ülkeye yabancı sermaye getirmeye çalışan iş dünyasını endişelendirdiğini söyledi.

Ülkenin ekonomisine katma değer üretecek her projenin gerçekleşmesi için çözüm üretmeye ve katkı yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özkara, ülke kalkınmasında demokrasi ve hür teşebbüsün olmazsa olmaz bir şart olduğuna dikkat çekti. İş dünyası olarak sadece üretmenin ve pazarlamanın yeterli olmadığını, bunun yanında ülkenin bütün dinamiklerinin iş dünyasının önünü açma çabası içinde olması gerektiğini vurgulayan Özkara, “Bu bağlamda, ekonomik büyüme için çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz ancak son günlerde yaşanan ve şüphe uyandıran olayların bütününe bakıldığı zaman ortaya vahim bir tablo çıktığını üzülerek ifade etmek istiyorum.” dedi.

‘ÜSTÜNLERİN HUKUKU DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HER ZAMAN DOĞRU OLANDIR’

Olayların medyaya yansıyan yönünün ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Özkara, şöyle devam etti: “Hal böyleyken başka ülke vatandaşlarının, bakanların bile adının karıştığı tarihin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstüne giden savcılar, emniyet mensupları ve üst düzey bürokratların olay henüz aydınlanmamışken açığa alınması, yaşananların doğruluğu hakkında şüpheleri daha da arttırmıştır. Demokratik yönetimlerde hukukun herkes için eşitlik anlamına geldiğini ve bu doğrultuda yanlış yapan her kimse hesap verebilir şeffaflıkta olması gerektiğini düşünüyoruz. İş dünyası olarak sadece üretime, istihdama, yeniliğe, ar-ge’ye ve ihracata odaklanmak ve ülkemize sağladığımız katma değeri her geçen gün arttırmak istiyoruz. Bunun da yukarıda bahsettiğim normlarda yönetilen bir hukuk devleti çatısı altında olamayacağı endişesini taşıyoruz. O yüzden diyoruz ki üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü her zaman doğru olandır.”

ESİDEF Başkanı Özkara, hukukun önünde herkesin eşit olduğunun altını çizerek, “Sonucu ne olursa olsun, yargılamanın ilgili kamu görevlilerinin etkisizleştirilmesi algısı oluşmasına meydan vermeden şeffaf bir şekilde yürütülmesine fırsat verilmelidir. Ülkemizde ekonomik büyüme ve ilerlemenin devam edebilmesi için hukuk normları eksenli adımlar önemlidir. Bunu sağlamak için şeffaflık, daha fazla demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına güzel ve iyi olan her projeyi ve adımı destekleyip yapılan yanlışları da ifade etmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar