ESDER Genel Başkanı Çelikus:

- "Bağ-Kur prim borcunun yapılandırılması esnaflarımızı sevindirdi" - "Bu sayede esnafımız hem borç yükünden kurtulacak hem de emekli olabilecek"

Google Haberlere Abone ol
ESDER Genel Başkanı Çelikus:

ANKARA (AA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılmasının esnafı memnun ettiğini belirterek, "Bu sayede esnafımız hem borç yükünden kurtulacak hem de emekli olabilecek." ifadesini kullandı.

Çelikus, yazılı açıklamasında, sayıları 1,5 milyonu aşan esnafın uzun zamandır beklediği Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun Meclis'te kabul edildiğini anımsattı.

ESDER’e üye esnafların da SGK primlerini ödemekte zorlandığını hatta bu nedenle emeklilik planlarını ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Çelikus, şunları kaydetti:

"Hükümet son dönemde esnaf ve sanatkarlarımız için önemli adımlar atıyor ve biz de bunları memnuniyetle destekliyoruz. Esnafımız son darbe girişiminde olduğu gibi her zaman devletinin yanında olmuş ve adeta istikrarın, barışın, huzurun göstergesi olmuştur. Bu nedenle onların da büyümeleri, istihdama ve ekonomiye katkı sağlamaları için gerekli düzenlemeler büyük önem taşımaktadır. Borçların yapılandırılması da bunlardan biridir. Bu sayede esnafımız hem borç yükünden kurtulacak hem de emekli olabilecek."

Çelikus, yapılandırmada faiz ve gecikme zammının silinerek anaparanın ve ÜFE'nin esas alınmasını da olumlu bulduğunu belirterek, borcunu peşin ödeyene ayrıca yüzde 50 indirim yapılmasının da esnaf için iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.

Peşin ödeme imkanı bulamayanlar için taksitin yanı sıra Halk Bankası'ndan kredi alınması yönünde çalışmalar olduğuna işaret eden Çelikus, esnafın ekim ayı sonuna kadar Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine başvurması gerektiğini ifade etti.

Çelikus, 15 Temmuz’da şehit ve gazi olanların SGK borçlarının silinmesinin de doğru bir karar olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar